KOVAKSOM ISPORUČENO 20 MILIONA VAKCINA: Direktor SZO rekao planove za sledeću nedelju

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 02:02

KOVAKSOM ISPORUČENO 20 MILIONA VAKCINA: Direktor SZO rekao planove za sledeću nedelju

Ukupno će 51 zemlja biti u sistemu

Međunarodni program uspostavljen za raspodelu vakcina protiv korona virusa siromašnim zemljama Kovaks isporučio je 20 miliona doza vakcina u 20 zemalja u prvoj nedelji distribucije, saopštio je generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus.

- Kovaks je ukupno isporučio 20 miliona doza vakcine u 20 zemalja - rekao je Tedros na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kovaks će isporučiti 14,4 miliona doza vakcine u još 31 zemlju, dodao je Tedros.

Tako će ukupan broj zemalja u koje su putem sistema Kovaks isporučene vakcine porasti na 51, dodaje britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVET U TRCI S VREMENOM TESTIRA VAKCINE: Saznajte koja su cepiva u završnoj fazi i kad možemo da ih očekujemo

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021

U poslednjoj fazi testiranja trenutno je 16 vakcina, najviše u Kini..U svetu je do danas registrirano nekoliko vakcina koje većina država sveta upotrebljava u borbi protiv koronavirusa, ali osim njih, trenutno postoji niz onih koje tek treba da dobiju odobrenje za upotrebu...Prema zvaničnim podacima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U Evropi prošle nedelje milion novih slučajeva korona virusa

Izvor: Danas, 06.Mar.2021

Evropa je prošle nedelje zabeležila milion novih slučajeva korona virusa, što je devet odsto više u odnosu na prethodnu nedelju, podaci su Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koja je precizirala i da je broj zaraženih počeo ponovo da raste posle šestonedeljnog pada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.