KORONA VIRUS NIJE POTPUNI IZAZIVAČ SMRTI: Naučnici otkrili šta pomaže infekciji da oslabi organizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 19:10

KORONA VIRUS NIJE POTPUNI IZAZIVAČ SMRTI: Naučnici otkrili šta pomaže infekciji da oslabi organizam

Problem je zbog toga što je tako brzo i široko rasprostranjena pademija ovog mrtonosnog virusa, uzela maha.

Znanje o novonastalom virusu se menja gotovo svakodnevno i često se dele stotine preliminarnih naučnih izveštaja, koje lekari na terenu nemaju vremena da proučavaju, jer spašavaju živote.

Neki stručnjaci razmišljaju da li naučnici idu prebrzo u dobronamjernoj trci da bi shvatili pandemiju, što uzrokuje veću zbrku od bilo čega drugog.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada, o COVID-19 virusu, shvaćene su sledeće stvari:

     Polovina zaraženih ne pokazuje simptome, već samo "seju" virus

     Većina pacijenata ima samo blage simptome

     Kod teških pacijenata virus ne ubija, nego nekontrolisana reakcija imunog sistema koja može oštetiti većinu vitalnih organa

     Nije poznato zbog čega neki pacijenti, bez obzira na svoju dob, razvijaju teške simptome

     Virus može napasti nervni sistem. U nekim slučajevima respiratorno zapaljenje je povezano sa neurološkim problemima, a ne pneumonijom

     Nije sigurno kada oporavljeni pacijenti prestanu biti zarazni

     Postoje sumnje u to koliko dugo imunitet traje nakon bolesti

Ove informacije koje se neprestano menjaju igraju ulogu u tome zašto smo svaka vlast prima različite savete, ponekad netačne, bilo da je u pitanju upotreba maski za lice ili kako prepoznati prve simptome.

Na početku epidemije govorilo se da su kašalj i groznica nedvosmisleni znakovi, te da smo i sami u mogućnosti da utvrdimo prisustvo COVID-19. Sada znamo da bolest može izazvati širok spektar simptoma, pa čak i kada nema nikakvih simptoma.

Veruje se da je oko 50% zaraženih pacijenata asimptomatsko - što je bio jedan od glavnih faktora u širenju novog koronavirusa.

Mnogi precizni detalji o bolesti ostaju prilično nepoznati. Lekari su naučili da se bore protiv COVID-19 gotovo u svakom slučaju, čak i ako se protokoli poboljšavaju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.