KORONA VIRUS

Izvor: NTV.rs, 26.Feb.2020, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORONA VIRUS

Italija je najveće žarište korona virusa van Azije.  Širenje korona virusa poprima zabrinjavajuće razmere, a nakon severa, prvi slučajevi zaraze zabeleženi su i na jugu zemlje. Broj umrlih popeo se na 10, dok su 322 osobe zaražene. Zaraženih je  najviše u regionima Lombardija, Venetu, Emiliji Romagni , Piemontu, Laciju,   Toskani, na Siciliji i u Tirolu.  Nakon što su Austrija i Švajcarska juče izvestile >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << o prvim slučajevima zaraze korona virusom, Alžir i Brazil javljaju o prvim mogućim slučajevima.
U kontinentalnoj Kini juče je bilo 508 novopotvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom, a Južna Koreja je prijavila novih 60 slučajeva zaraženih korona virusom. Nekoliko velikih južnokorejskih kompanija objavilo je da je odlučilo svojim zaposlenima dopustiti rad od kuće kao meru opreza  brzim širenjem koronavirusa u toj zemlji.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

WHO: Epidemija korona virusa na kritičnoj tački

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2020, 11:08

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization, WHO) ocijenio je 27. februara da je epidemija korona virusa stigla do "kritične tačke" i pozvao zemlje da djeluju "brzo" da ograniče taj "vrlo opasan virus". "Nalazimo se u odlučujućem trenutku. Ako sada djelujete...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.