KORONA UŠLA U VRTIĆ: Obustavlja se rad, žena koja radi u kuhinji pozitivna

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 22:58

KORONA UŠLA U VRTIĆ: Obustavlja se rad, žena koja radi u kuhinji pozitivna

Ova žena je poslednji put radila 22.5, a prve simptome je dobila četiri dana kasnije

Dečja ustanova "Čika Jova Zmaj" u Pirotu, tačnije direktorka Milka Colić, obavestila je roditelje i javnost, da do daljeg, iz predostrožnosti obustavlja rad, zbog preporuke stručnjaka ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje, koji su obavili nadzor u ovoj predškolskoj ustanovi. O početku rada roditelji će biti blagovremeno obavešteni.

Uz konstataciju da su obavili pojačan epidemiološki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nadzor sumnjivih na kovid-19 u ovoj ustanovi, u "ZZJZ" kažu da je uzorkovan i bris O.Ć, koja radi u kuhinji i deli hranu mališanima.

. Urađen je test i ispostavilo se da je pozitivna, iako je imala asimptomatski oblik. Pošto su svi zaposleni nosili maske i poštovali druga pravila zaštite, predloženo im je da prate svoje zdravlje, odnosno simptome i da izbegavaju socijalne kontakte, iako je verovatnoća da se prenese virus mala.

Ipak, predlažu u ZZJZ, konačnu odluku o prekidu ili nastavku rada ove predškolske ustanove koja u svom okrilju ima pet vrtića, treba da donese Štab za vanredne situacije.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.