KORONA U HRVATSKOJ NE POSUSTAJE: Kod komšija još 258 novozaraženih, preminulo pet osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 10:20

KORONA U HRVATSKOJ NE POSUSTAJE: Kod komšija još 258 novozaraženih, preminulo pet osoba

Virus je ušao i u KBC Zagreb gde je zaraženo osam lekara i deset medicinskih sestara.

U Hrvatskoj je prema poslednjim podacima 258 novozaraženih korona virusom, a preminulo je pet osoba.

Aktivno je 1.512 slučajeva, 296 pacijenta je na bolničkom lečenju, a 25 na respiratoru. U samoizolaciji je u ovom trenutku 9.081 osoba.

U Legradu je još 20 osoba iz nelegalnog objekta za brigu o starijim osobama pozitivno na korona virus. Zaraženi su vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dve radnice, koji se nalaze u samoizolaciji i 17 korisnika koji su prevezeni na Covid odeljenje Koprivničke bolnice.

Reč je o ljudima starije životne dobi koji za sada, osim povišene temperature, nemaju druge simptome.

U KBC-u Zagreb zaraženo je 11 pacijenata, 8 lekara i 10 medicinskih sestara. U samoizolaciji je 28 lekara i 50 medicinskih sestara. Direktor Ante Ćorušić smatra da su pacijenti u bolnicu ušli preko objedinjenog bolničkog hitnog prijema i upozorava da negativan test ne znači da neko možda u sebi nema početni stadijum infekcije. U velikom bolničkom sistemu kakav je KBC Zagreb, kaže, ovakvu su situaciju očekivali.

Podsetimo, prethodno je pomoćnik dirketora KBC Zagreb Milivoj Novak rekao da bolnica, uprkos tome što je virus "ušao", normalno funkcioniše.

Poručio je i kako to nije ništa neočekivano jer su brojke u odnosu na njihov broj bolesnika i broj zaposlenih izrazito male.

- Nemamo žarišta unutar KBC - rekao je i dodao da se radi o pojedinačnim slučajevima.

On je istakao da KBC najnormalnije radi, jer nije ništa neočekivano i tvrdi da je sve pod kontrolom.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Još 138 zaraženih u Hrvatskoj, preminulo dvoje

Izvor: B92, 05.Okt.2020

Zagreb -- U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 138 novih slučajeva zaraze koronavirusom i dva preminula pacijenta...Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 1.466...Među njima je 326 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta...Od 25. februara do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.