KORONA SE VRATILA U VUHAN! Ponovo kreće testiranje svih stanovnika, ne znaju odakle im novi slučajevi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 09:08

KORONA SE VRATILA U VUHAN! Ponovo kreće testiranje svih stanovnika, ne znaju odakle im novi slučajevi

Potvrđena tri nova slučaja

Kineski grad Vuhan, gde se koronavirus prvi put pojavio krajem 2019. godine, ponovo će testirati stanovnike nakon što je otkriveno nekoliko novih slučajeva, objavile su lokalne vlasti.

Tri nova slučaja zaraze potvrđena su u tom gradu od 11 miliona stanovnika, nakon što se delta varijanta pojavila prošli mesec na istoku zemlje. Poslednji slučajevi virusa u Vuhanu zabeleženi su u maju prošle godine.

Grad pokreće hitno testiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svih stanovnika, objavio je Li Tao, zvaničnik gradske uprave, na konferenciji za novinare. Ukupno je sedam radnika iz drugih provincija dobilo pozitivan test, ali četvoro od njih ne pokazuje nikakve simptome bolesti.

U Kini od proleća prošle godine gotovo da nema slučajeva zaraze, ali se poslednjih nekoliko nedelja beleže novi. Danas je prijavljeno 90 novozaraženih, od kojih je 61 slučaj lokalno prenesenog virusa. Najmanje 300 zaraza potvrđeno je u juli u celoj zemlji. Peking je pozvao stanovnike da ne napuštaju grad osim u nužnim slučajevima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona virus ponovo u Wuhanu, testiranje cijele populacije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2021

Vlasti kineskog grada Wuhana (Vuhan) rekle su da će testirati cijelu populaciju na korona virus nakon što su se prvi put, poslije više od godinu dana, pojavili novi lokalni slučajevi infekcije. Grad od 11 miliona stanovnika "pokrenut će sveobuhvatno testiranje nukleinskih kiselina na svim stanovnicima",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.