KORONA SE U KINI VIDELA IZ VAZDUHA: Bolnice bile prepune! Otkriveno kada je virus počeo da se širi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 01:14

KORONA SE U KINI VIDELA "IZ VAZDUHA": Bolnice bile prepune! Otkriveno kada je virus počeo da se širi! (FOTO)

Epidemija u Kini je čini se počela mnogo ranije, evo šta ih je odalo...

Satelitske fotografije ukazuju na to da su bolnice bile "prebukirane" mesecima pre nego što je zvanično potvrđeno da je epidemija korona virusa izbila u Kini, kažu istraživači.

Prema istraživanju Medicinske škole sa Harvarda, mesecima pre nego što je zvanično potvrđeno da je epidemija virusa SARS-CoV-2 buknula u Vuhanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "promet" ispred bolnica i na parkiralištima bio je daleko veći od očekivanog i prosečnog u odnosu na prethodnu godinu.

Na osnovu satelitskih snimaka i porasta upita o simptomima korona  virusa na kineskom pretraživaču Baidu, istraživači su zasnovali teoriju da je još u oktobru 2019 korona buknula u Kini.

Satellite imagery showing visits to Wuhan hospitals as well as Chinese internet search inquiries about coronavirus-type symptoms suggest the virus may have arrived in Wuhan as early as October 2019, but Chinese authorities didn't let us know. https://t.co/tj17qz4xxn pic.twitter.com/CaoXwy0bxm

— Kenneth Roth (@KenRoth) June 9, 2020

Ono što, pak nije potvrđeno, jeste da li su informacije o pojačanoj aktivnosti u krugu bolnica, prikupljene u istom danu ili čak u isto doba dana, što umnogome menja situaciju.

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova odbacila je istinitost ove teorije:

- Neverovatno je smešno doneti ovakav zaključak zasnovan na površnim opažanjima kao što je obim saobraćaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.