KORONA SE ŠIRI I U OVOM GRADU: Situacija je nesigurna, za vikend obolela još 21 osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 08:43

KORONA SE ŠIRI I U OVOM GRADU: Situacija je nesigurna, za vikend obolela još 21 osoba

Na sreću, oboleli uglavnom imaju lakšu kliničku sliku

Epidemiološka situacija u Pirotu je nesigurna, jer se u poslednja tri dana regitruje rast broja obolelih.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje za vikend je registrovan još 21 slučaj oboljevanja korona virusom. To je 209 na području četiri opštine Pirotskog okruga od izbijanja epidemije, piše RTS.

Najviše zaraženih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je registrovano u Pirotu 146, u Beloj Palanci ih je 33, a u Babušnici 28.

Novoobolelih je više od 50, a četiri je sa težom kliničkom slikom. Oni su smešteni u Niški klinički centar, a dvoje se već oporavilo.

Najmanje zaraženih je u Dimitrovgradu, samo dvoje od početka epidemije je zaraženo.

- Mi smo u javnom sektoru uveli obavezno nošenje maski - izjavio je dr Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

Stručnjaci apeluju da se građani pridržavaju mera. Procenjuju da je bar tri puta više zaraženih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.