Izvor: Blic, 24.Jul.2020, 20:29

KORONA SADA NAPADA JETRU, BUBREGE, PRAVI TROMBOVE... Lekari zbunjeni: "Koliko god da lečimo pacijente s kovidom, SVE MANJE ZNAMO o njemu"

Korona je od respiratorne bolesti postala sistemska, ne napada samo pluća, već i srce, bubrege, jetru. Iako o virusu stalno učimo, ono što je poznato je da su na udaru hronični bolesnici. Da je došlo do mutacije, dokaza nema, ali je prema iskustvima lekara virus sada drugačiji, ili su pak samo saznanja veća.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KORONA NAPADA I JETRU, BUBREGE: Lekari zbunjeni, "Koliko god da lečimo pacijente s kovidom, sve manje znamo o njemu"

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2020

Virus može da napravi problem i osobama sa visokim krvnim pritiskom, jer doprinosi aterosklerozi, procesu u kojem na zidovima krvnih sudova rastu gusti plakovi napravljeni od masnih i tkivnih vlakana...Korona je od respiratorne bolesti postala sistemska, ne napada samo pluća, već i srce, bubrege,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.