KORONA PROIZVELA VELIKU ŠTETU: Na prodaju tim Vilijamsa

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 15:12

KORONA PROIZVELA VELIKU ŠTETU: Na prodaju tim Vilijamsa

Britanska ekipa prijavila gubitak od 13 miliona funti.

Pandemija korona virusa stvorila je mnogo problema za timove u Formuli 1, a jedan od njih je i finansijske prirode. Zbog toga sve ekipe pokušavaju da na neki način umanje pretrpljenu štetu, ali je kod nekih ona već tolika da nema drugog izlaza osim prodaje ekipe kao što je slučaj sa Vilijamsom koji je najavio delimičnu ili čak i celokupnu prodaju tima. Britanski tim već traži potencijalne kupce.

 - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Upravljački bord razmatra različite opcije koje su kompaniji na raspologanju. Te opcije uključuju, ali nisu ograničene samo na to, i prikupljanje novčanih sredstava prodaju manjeg paketa akcija, većeg paketa akcija ili čak cele kompanije. Još uvek nije doneta bilo kakva odluka, ali razgovaramo sa potencijalnim kupcima i kompanija je u 'formalnom procesu prodaje - navodi se u saopštenju. - Kompanija nije još uvek dobila nikakve ponude, ali možemo da potvrdimo da smo u kontaktu sa nekoliko strana koje su potencijalno zainteresovane za ulaganje. Nema nikakvih garancija da ćemo dobiti ponudu, nismo utvrdili ni tačne uslove koje zahtevamo od potencijalnog ponuđača. Kompanija zadržava pravo da odustane ili da izmeni detalje ovog procesa, a u skladu sa tim javnost će biti obaveštena.

Priča o prdaju Vilijamsa pojavila se posle objavljivanja finansijskih podataka tima za 2019. i prijavljenog gubitka od 13 miliona funti, dok je godinu dana ranije Vilijams imao 12,9 miliona funti profita.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vilijams razmatra prodaju F1 tima

Izvor: AutoBlog, 29.Maj.2020

Kako prenosi Sport Klub, Vilijams razmatra delimičnu ili čak potpunu prodaju Formula 1 tima kao deo strategije da se osigura budućnost. Finansijski pritisci i problemi za timove Formule 1 izazvani pandemijom koronavirusa toliki su da se pojavila vest da Vilijams razmatra mogućnost da delimično ili...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.