KORONA PRESEK U CRNOJ GORI: Registrovano još 147 novoobolelih, od posledica virusa premunulo pet osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 15:27

KORONA PRESEK U CRNOJ GORI: Registrovano još 147 novoobolelih, od posledica virusa premunulo pet osoba

U sopštenju se navodi da je do 15 časova prijavljen oporavak kod 147 pacijenata.

U Crnoj Gori je registrovano 117 novih slučajeva korona virusa, a od posledica infekcije preminulo je pet pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Navodi se da su laboratorije IJZ i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog korona virusa tokom jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana završile analizu i IJZ dostavile rezultate za 1.287 uzoraka na novi korona virus.

Novooboleli su iz sledećih opština: Podgorica 40, Nikšić 18, Pljevlja 16, Bar 7, Danilovgrad 7, Ulcinj 6, Berane 4, Budva 3, Mojkovac 3, Tuzi 3, Bijelo Polje 2, Rožaje 2, Herceg Novi 1, Tivat 1, Plav 1, Andrijevica 1, Plužine 1, Gusinje 1.

- Od jučerašnjeg preseka Institutu je prijavljeno pet smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19. Svi pacijenti su iz Podgorice (5), od kojih je najmlađi imao 33, a najstariji 81 godinu starosti - ističe se u saopštenju IJZ.

Iz IJZ su kazali da je ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije 1.521.

- Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 2.050. Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 97.930 - rekli su iz IJZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.