KORONA NIJE URUŠILA ČETVRTU EKONOMIJU AZIJE: Zabeležen trgovinski rast nakon ukidanja mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 01:53

KORONA NIJE URUŠILA ČETVRTU EKONOMIJU AZIJE: Zabeležen trgovinski rast nakon ukidanja mera

Južnokorejska ekonomija vratila se rastu u trećem kvartalu

, izlazeći iz pada koji je doneo korona virus kada su glavni trgovinski partneri te zemlje počeli da ukidaju ograničenja uvedena zbog pandemije.

Četvrta po veličini azijska ekonomija porasla je za 1,9 odsto u septembarskom kvartalu u odnosu na tri meseca pre, saopštila je danas Banka Koreje, što je najbrža ekspanzija od prvog kvartala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2010. godine.

To preokreće pad od 3,2 odsto u drugom kvartalu i nadmašuje rast od 1,7 odsto prema anketama Rojtersa.

U odnosu na godinu ranije, ekonomija je u trećem kvartalu opala za 1,3 odsto, nakon što je smanjena za 2,7 odsto tri meseca ranije.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rast ekonomije Južne Koreje nakon ukidanja ograničenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020

Južnokorejska ekonomija vratila se rastu u trećem kvartalu, izlazeći iz pada koji je doneo korona virus kada su glavni trgovinski partneri te zemlje počeli da ukidaju ograničenja uvedena zbog pandemije...Četvrta po veličini azijska ekonomija porasla je za 1,9 odsto u septembarskom kvartalu u odnosu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.