KORONA NE ŠTEDI NI DOMOVE ZA STARE: Trenutno zaražena 33 korisnika, svakom novom korisniku obavezna IZOLACIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2020, 08:20

KORONA NE ŠTEDI NI DOMOVE ZA STARE: Trenutno zaražena 33 korisnika, svakom novom korisniku obavezna IZOLACIJA

Svaki novi korisnik doma mora da uradi pi-si-ar test na korona virus, nakon čega ide 14 dana u izolaciju.

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je jutros da su 33 korisnika domova za stare trenutno zaražena, od kojih je najviše korisnika doma iz Petrovaradina.

- Svaki novi korisnik doma mora da uradi pi-si-ar test na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virus, nakon čega ide 14 dana u izolaciju - rekao je Ðorđević.

On je naveo da se dešavalo da oni nakon pet-šest dana pokažu simptome.

Podsećanja radi, u Srbiji je do juče uu 15 sata evidentirano još 309 slučajeva zaraženih korona virusom, a testirane su 8.102 osobe. Još 11 osoba je preminulo.

Trenutno u Srbiji ima 2.142 aktivna slučaja.

Kao meru suzbijanja virusa, Vlada Srbija izglasala je nove mere koje se odnose na Beograd - zatvaranje noćnih klubova i kafića u Beogradu od 23.00 do 6.00, kazne za nenošenje maske u prevozu i maksimalan broj od 100 ljudi u zatvorenom prostoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.