KORONA KOSI SAD: Prekinut decenijski rast, Američki poslodavci ugasili 700.000 radnih mesta u martu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 17:07

KORONA KOSI SAD: Prekinut decenijski rast, Američki poslodavci ugasili 700.000 radnih mesta u martu (VIDEO)

Skoro 10 miliona Amerikanaca se prijavilo za dobijanje pomoći zbog nezaposlenosti u poslednje dve nedelje marta

Rekordno dug period rasta zapošljavanja u SAD, koji je trajao gotovo jednu deceniju, naprasno je okončan u martu, budući da su poslodavci ugasili 701.000 radnih mesta zbog epidemije virusa korona, javlja agencija AP.

Stopa nezaposlenosti je skočila na 4,4 procenta sa 50-godišnjeg minimuma od 3,5 odsto, na kojem je bila u februaru. Stvarni gubitak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radnih mesta u martu je verovatno bio još veći, s obirom na to da je vlada anketu među poslodavcima sprovela pre početka masovnih otpuštanja do kojih je došlo u drugoj polovini marta, dodaje američka agencija.

, što je daleko iznad bilo kojeg uporedivog pokazatelja za taj vremenski period u istoriji.

Obustava rada preduzeća zbog virusa Covid-19 dovela je do otpuštanja radnika u preduzećima u svim privrednim granama, počev od hotela, restorana i bioskopa preko fabrika automobila, robnih kuća pa do administrativnih službi.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.