KORONA HARA SRPSKIM DŽET SETOM: Voditeljka trenutno vodi bitku sa KOVID-om, a ovo je SPISAK POZNATIH koji su se suočili sa opasnom bolešću

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2020, 08:13

KORONA HARA SRPSKIM DŽET SETOM: Voditeljka trenutno vodi bitku sa KOVID-om, a ovo je SPISAK POZNATIH koji su se suočili sa opasnom bolešću

Spisak je predugačak...

Otkako je počela pandemija, mnoge javne ličnosti su priznale da su obolele od korona virusa. Neki su prošli bez ozbiljnijih simptoma, takoreći i ne znajući da su pozitivni, dok se nisu testirali, dok je kod drugih situacija bila nešto ozbiljnija.

Ono što je zajedničko svima njima, jeste da su nakon saznanja o zaraženosti, bili dovoljno disciplinovani da se izoluju, ostanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod kuće i tako ne šire virus dalje, a takođe su opisali i teške dane kroz koje su prolazili.

Voditeljka Nina Radulović je bila jedna od odgovornih, koja je sve svoje pratioce na Instagramu obavestila da ima korona virus. Voditeljka je čak jednom prilikom do detalja opisala svoje tadašnje stanje:

- Bol u grlu, malaksalost, izgubila sam čulo mirisa i ukusa... Kašalj je stigao brzo, ali i bolovi, imate utisak da vas stopalo boli kada stanete. Ovo nije virus, ovo je otrov - rekla je tada ona, a na pitanje kako se zarazila dala je neodređeni odgovor:

- Ovo je najteže pitanje. Verovatno nikad neću saznati. Puno sam radila pre nego što sam se razbolela, a morate da skinete masku da nešto pojedete, popijete... Srećom, sin mi je bio kod svog oca, i roditelje nisam viđala - rekla je ona i pozvala sve da se čim osete simptome ne čase časa, već odmah odu u kovid ambulantu.

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on Oct 23, 2020 at 9:08am PDT

Pevač Ljuba Perućica, je proveo osam dana u KBC Bežanijska kosa, pošto je ustanovljeno da je imao upalu oba plućna krila, usled zaraženosti korona virusom. Pevač je na svom Instagramu, u nekoliko video snimaka, objasnio sve vezano za njegovo stanje:

- Kod mene je temperatura bila 39. Prvi simptomi su bili ta neka malaksalost, bio sam slomljen, bio sam premoren. Rekli su mi da sam imao upalu oba plućna krila i rekli su mi da to jako liči na kovid upalu pluća - objasnio je Perućica i dodao:

- Kada završite u bolnici, verujte, ne želite da ležite jako dugo. Ja sam osam dana imao krize, hteo sam da počupam sve i da idem kući, nije mi bilo ni do čega. Tu nema u suštini ni spavanja ni odmaranja, vi ležite čitav dan, ali kada želite da spavate, ne da vam temperatura ili vam je loše, boli vas sve. Koliko god se one jadne sestre i svi muče oko nas, a stvarno su se mučile; nisu izbijale iz soba; nije vam lakše - opisao je pevač teške dane kroz koje je prolazio.

A post shared by Ljuba Perucica (@ljubaperucica) on Oct 30, 2020 at 6:38am PDT

Bračni par Sani i Natalija Ibraimov, iz grupe Trik Fx, takođe su imali nesreću da obole od korona virusa. Kako je Natalija svojevremeno otkrila, ona je prva dobila virus, koji je potom prenela na supruga:

- Baš smo se istraumirali, tokom noći mu je pozlilo i hitno su ga primili. Odjednom je počeo da kašlje i kad smo tamo otišli u bolnicu našli su mu nešto na plućima.

Nakon što je otkriveno da je naš poznati glumac Ivan Bekjarev pozitivan na kovid 19, obustavljeno je snimanje filma na kojem je do tada radio:

- Prema uputstvima Instituta za javno zdravlje Leskovac i procedurama propisanim od strane Filmskog centra Srbije, a prema Evropskoj konvenciji o prevenciji bolesti, momentano smo obustavili snimanje - kazao je za Tanjug koordinator produkcije filma Žarko Bojanić i poželeo  glumcu brz oporavak.

Glumica Olja Lević, zvezda serije "Igra sudbine", otkrila je da je letos preležala korona virus, te da se tada na neko vreme povukla iz javnosti.

- Ja sam koronu preležala početkom jula, imala sam simptome, ali na sreću bili su blagi. Naravno, morala sam da se izolujem, nisam išla na snimanja. Sve je prošlo bez većih problema - rekla je jednom prilikom glumica gostujući u jutarnjem programu na TV "Prva".

A post shared by Olja Lević (@oljalevic) on Sep 24, 2020 at 11:46am PDT

I pevačica Severina Kojić bila je pozitivna na korona virus. Ona se sredinom avgusta oglasila se na svom Instagram profilu sa sledećom objavom:

- Dakle, da, imam pozitivan test, nemam simptome, zarazila sam se od bliske osobe, verovatno po povratku u Zagreb, a ne tokom letovanja u Dalmaciji. Budući je ta osoba juče dobila pozitivan test, odmah smo sin i ja išli na ponovno testiranje, jer je naš prvi nalaz bio za oboje negativan. Odmah jutros, nakon kontakta s epidemiologom, preduzela sam sve mere, obavestila oca deteta i u dogovoru s ocem, predala ga dva dana pre određenog termina, da samoizolaciju provede s njim, bez obzira na negativan test.

A post shared by Severina (@severina) on Oct 30, 2020 at 3:28am PDT

Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović i njen sin bokser Veljko Ražnatović, bili su među prvima koji su priznali da boluju od kovida-19. Oni su se tada izolovali, a iako je Veljko u tom periodu tek postao otac malenog Željka, supruga Bogdana i sin su morali da budu odvojeni od njega:

- Bila sam svesna da je za bebu bilo najbolje da se Veljko i ja izolujemo kada smo saznali da smo pozitivni. Nisam dramila, nisam patila što u tim prvim danima ne mogu da budem sa unukom, jer sam zrela žena i na prvo mesto stavljam interese onih koje volim. A u tom trenutku bilo je u Željkovom interesu da ne bude u očevoj i bakinoj blizini - rekla je tada Ceca.

Starleta Tamara Đurić je preležala koronu, a kako je izjavila svojevremeno, to je uradila na nogama. Na sreću, korona nije uticala na njenu trudnoću.

Nakon vesti da čeka bebu, pevačica Ilda Šaulić je otkrila i da ima koronu:

- Nisam imala temperaturu, niti kašalj, samo sam izgubila čulo ukusa i mirisa. Kada sam došla da se testiram, pitali su me zašto sam došla, meni je ipak to bio prioritet zbog bebe - rekla je Ilda za "Ekskluziv", a onda dodala da je kasnije bebu izgubila, iako ne zna da li je virus imao uticaja na to:

- Ne znam da li mogu da spajam virus i gubitak bebe, to je još uvek neistražena teritorija - rekla je Ilda.

Član žirija "Zvezda Granda", pevač Đorđe David, primljen u bolnicu zbog upale pluća, a nakon testiranja se ispostavilo da je bio pozitivan na korona virus. Đorđe se javljao iz bolnice, povremeno navodeći i koliko mu nije dobro, ali se pevač uspešno oporavio.

Korona nije zaobišla ni naše sportiste, pa su tako košarkaš Nikola Jokić i teniseri Viktor Troicki i Novak Đoković preležali bolest, dok je i Noletova supruga Jelena, takođe imala virus.

Pevačice Milica Todorović i Slavica Ćukteraš su obe imale korona virus, ali je to za njih, sudeći po društvenim mrežama bio čak po malo i zabavan period. One su zajedno bile u samoizolaciji, pa su pravile kućne "ludorije" uz obavezno pevanje.

- Uradila sam test kada i Slavica, zato što smo poslednjih nekoliko dana bile zajedno i test je pokazao da sam pozitivna. Do juče sam se osećala dobro, i nisam znala da imam koronu, ali sam danas već počela da osećam prvi simptom – temperaturu. U kućnoj izolaciji sam, zajedno sa Slavicom, pridržavamo se svega što nam je prepisao doktor i tako će biti dokle god se ne budemo osećale bolje i test ne pokaže da smo negativne - rekla je svojevremeno Milica za "Objektiv.rs".

Koleginica Milice Todorović i Slavice Ćukteraš, pevačica Milica Pavlović još jedna je od estradnih ličnosti koja je potvrdila da je bila pozitivna na koronu:

- Izolovala sam se, nisam neku galamu dizala i pravila od toga marketing da se tako izrazim, ili vapaj za pomoć, hranila sam se zdravo i sve se to dobro završilo. Poručila bih ljudima da rade na svom imunitetu, C vitamin pod obavezno, D vitamin, a i dosta stvari ide iz glave, psiha je bitna. Da, ja sam preležala, istina je, ali ja sam to shvatila kao jednu jaču prehladu i od prvog dana kada sam imala temperaturu sam rekla sebi: "Okej, idemo da preležimo ovo" - rekla je Milica za Hit FM radio.

Glumac Svetislav Bule Goncić bio je zaražen korona virusom zbog čega je bio hospitalizovan u Zemunskoj bolnici. Proveo je devet dana pod konstantnom lekarskom pažnjom, a kako je izjavio u jutarnjem programu "TV Prva" nimalo mu nije bilo svejedno:

- Nije mi bilo svejedno. Bio sam uplašen. To je normalno i prirodno da se čovek uplaši u takvim situacijama. Naravno velika anksioznost, mislite o svojim najbližima. Kako se ceo život poremeti. Osam do devet dana sam proveo u Zemunskoj bolnici, sa, srećom, blagim simptomima. Dakle bio sam u onoj manje rizičnoj grupi, a posle bolnice sam bio u izolaciji. Nije se odrazilo na moje članove porodice. Dani u bolnici bili su naporni za mene, međutim hvala zdravstvenim radnicima i medicinskom osoblju Zemunske bolnice koji su činili sve da nam olakšaju, pomognu i prate nas u svakom trenutku, da bi nažalost ovo što se dešava mnogima mnogo lakše prošlo. Imali su savršenu proceduru od pola 6 ujutru, do kasno u noć. Non stop su nam merili saturaciju kiseonika, temperaturu, obilazili nas. Naravno, ne samo mene, tu veliku pažnju su pokazali svima. Bio sam u sobi sa još dva čoveka. Ti ljudi rade non-stop u zaštitnim skafanderima, čine sve kako bismo što lakše izašli iz ove teške prirodne katastrofe - izjavio je čuveni glumac.

Lepa i talentovana pevačica Lena Kovačević je takođe imala nesreću da zakači korona virus, pa je čak završila i u bolnici.  Čim je izašla, zahvalila se svima na podršci, a posebno lekarima koji su vodili računa o njoj.

A post shared by Lena Kovacevic (@lenakovacevic_official) on Jun 13, 2020 at 11:38am PDT

Trenutno poslednji slučaj sa javne scene, jeste i voditeljka Marija Kilibarda. Ona se nedavno oglasila na svom Instagramu objavivši da pored malaksalosti nije imala druge simptome, ali da ima korona virus. Njen instinkt ju je naveo da se testira i bila je u pravu:

- Za nekoga ko je opaki štreber kada je zdravlje u pitanju, pozitivan test na kovid je bilo nešto nezamislivo. Međutim, zlikovac se negde prikrio i napao. Izuzev blage malaksalosti, nemam druge simptome, tipične za koronu. Ipak, intuicija me oterala na testiranje. Njojzi hvala! Čuvajte se ali i osluškujte svoj organizam. Postoje asimptomatski nosioci virusa. Ne znamo koji će susret biti rizičan na kraju. Takođe ne znamo kako će na koga korona uticati. Saznamo tek kada nam uđe u sistem. Bolje da ne budemo toliko radoznali. Ja sam dobro, ali znam mnogo ljudi koji nisu. Budite dobri i dobro - napisala je Marija na svom Instagramu.

MILICA TODOROVIĆ ZAIGRALA U BRUSHALTERU! Uvija kukovima - popustile kočnice! A tek da vidite šta RADI GUZOM! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.