KORONA DIVLJA ŠUMADIJOM: Kragujevac najteže pogođen

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 10:45

KORONA DIVLJA ŠUMADIJOM: Kragujevac najteže pogođen

Ukupno je do sada od početka epidemije u tom okrugu registrovano 511 zaraženih virusom korona, od čega u Kragujevcu 404 i to do 16. maja 68, a za poslednjih mesec i po dana 336

U Šumadijskom okrugu je od 177 testiranih uzoraka potvrđen virus korona kod 43 osobe, od toga u Kragujevcu kod 33, Aranđelovcu tri, Kniću četiri, Rači dve i Topoli jedna, saopštio je Dragan Vasiljević, direktor Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za javno zdravlje Kragujevac.

.

U Aranđelovcu je registrovano ukupno 36, Topoli 13, Rači 21, Kniću, gde je prvi slučaj zabeležen 18. juna, 23, Batočini 11 i Lapovu tri, gde je takođe prvi registrovani pacijent registrovan 18. juna.

U kućnoj izolaciji se trenutno u Kragujevcu nalazi 358 osoba, Aranđelovcu 41, Topoli 12, Rači 35, Batočini 18, Lapovu sedam, Kniću 23.

Broj hospitalizovanih pacijenata u Kliničkom centru C Kragujevac, prema podacima od juče u 10.00 časova je 60, a četiri pacijenta su na respiratoru.

Iz KC Kragujevac otpuštena su tri pacijenta, dva iz Kragujevca i jedan iz Despotovca, odnosno Ćupriji.

Vasiljević još jednom upozorava da u okolnostima u kojima se nažalost korona vratila neophodno je poštovati sve preporuke koje su odavno propisane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.