KOME VEROVATI? Savetnik Bele kuće tvrdi da je korona virus NEMOGUĆE ISKORENITI, ali Tramp tvrdi DRUGAČIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2020, 00:38

KOME VEROVATI? Savetnik Bele kuće tvrdi da je korona virus NEMOGUĆE ISKORENITI, ali Tramp tvrdi DRUGAČIJE

"Mislim da ćemo kombinacijom dobrih mera u oblasti javnog zdravlja, nivoom globalnog imuniteta krda i dobre vakcine uspeti da dovedemo korona virus pod kontrolu"

Glavni savetnik Bele kuće za korona virus Entoni Fauči smatra da nije verovatno da će korona virus ikada biti iskorenjen.

On je rekao da, s obzirom na to da virus neće nestati, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svetski lideri i zdravstveni zvaničnici treba da rade na tome da ga dovedu na "nizak nivo".

- Mislim da ćemo kombinacijom dobrih mera u oblasti javnog zdravlja, nivoom globalnog imuniteta krda i dobre vakcine uspeti da dovedemo korona virus pod kontrolu ove ili iduće godine. Ali sumnjam da ćemo ga iskoreniti - naveo je Fauči.

Njegov komentar u suprotnosti je sa stavom američkog predsednika Donalda Trampa koji je pre dva dana ponovio tvrdnju da će virus nestati, uprkos upozorenjima stručnjaka da će broj zaraženih i smrtnih slučajeva rasti tokom jeseni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.