KINA PONOVO IDE U LOKDAUN? Prijavili najveći broj zaraženih koronom još od januara

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 11:07

KINA PONOVO IDE U LOKDAUN? Prijavili najveći broj zaraženih koronom još od januara

U Kini prijavljen 71 novi slučaj korona virusa

Kina je danas izvestila o najvećem broju novih lokalno prenosivih slučajeva kovida-19 od januara, u trenutku kada su neki gradovi intenzivirali ograničenja, ukinuli letove i povećali testiranje kako bi se uhvatili u koštac sa epidemijom u kojoj je dominantan delta soj korona virusa.

Kina je prijavila 71 novi slučaj kovida-19, pokazali su zvanični podaci, što je najveći dnevni broj od januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi agencija Rojters.

Naime, od 30. jula je registrovan petodnevni uzastopni rast u broju novoinficiranih.

Većina gradova u Kini tek treba da uvede strogi lokdaun, dok je samo mali broj uveo izvesna ograničenja kretanja.

Gradovi Nanđing i Jangdžu u istočnoj provinciji Ðangsu, gde je od 20. jula prijavljena većina lokalnih slučajeva u Kini, obustavili su domaće letove, vožnju autobusima na duže relacije i taksi vozilima.

Gradovi kao što su Džengdžu i Ðingdžu "zaključali" su neka svoja susedstva i ograničili javni prevoz u oblastima koje se smatraju većim rizikom.

Vlasti Vuhana su saopštile da imaju za cilj da testiraju svih 12 miliona stanovnika tog grada u samo tri dana kako bi se otkrile infekcije.

Od kraja jula, visoko prenosivi delta soj otkriven je u najmanje desetak kineskih gradova, uključujući glavni grad, Peking.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.