KATAKLIZMA U RUMUNIJI: Više od 500 medicinara zaraženo korona virusom, pravljene OGROMNE GREŠKE na početku epidemije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2020, 20:07

KATAKLIZMA U RUMUNIJI: Više od 500 medicinara zaraženo korona virusom, pravljene OGROMNE GREŠKE na početku epidemije

U Rumuniji je 3.183 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a preko četvrtine slučajeva u Sučevi. U Rumuniji je od virusa umrlo 116 ljudi, od čega 36 u gradu koji ima svega 100.000.

Kriza u zdravstvu, usredsređena na jednu bolnicu na severoistoku Rumunije, pogoršala je širenje koronavirusa u zemlji, što je donelo kao rezultat zatvaranjem grada i okoline kako bi pokušali da obuzdaju pretnju.

Grad Sučeva i okolno područje stavljeni su u karantin početkom ove nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to je jedini deo zemlje do sada koji je stavljen pod totalno zatvaranje.

U međuvremenu, od otprilike 500 zdravstvenih radnika u Rumuniji zaraženih virusom, najmanje 200 je iz lokalne okružne bolnice, koja je žestoko kritikovana zbog lakih bezbednosnih mera, lošeg upravljanja i nemara.

- To je katastrofa, a desila se zbog nedostatka rukovodstva i upravljanja početnom situacijom - rekao je Bogdan Tanase, šef rumunskog udruženja lekara.

- U nedostatku pravca iz centra oni su improvizovali i napravili najgore greške, a epidemija se proširila po bolnici i gradu - dodao je.

Veruje se da je virus stigao u grad zajedno sa 71-godišnjim muškarcem koji se krajem februara vratio iz Lombardije u Italiji, a kasnije je primljen u bolnicu sa simptomima koronavirusa. Od tada se virus brzo proširio.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.