KADA POTRAGA ZA VODOINSTALATEROM POSTANE PAKAO: Porodica zaražena, a wc šolja zapušena - onda nastaje agonija

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 14:22

KADA POTRAGA ZA VODOINSTALATEROM POSTANE PAKAO: Porodica zaražena, a wc šolja zapušena - onda nastaje agonija

Korona je, kako su to i naši stručnjaci navodili u danima za nama ušla je u porodice i tada ne može da se kontroliše, a kada se to desi, svaki posao postaje mučan i težak

- Taman kad sam pomislila da posle zaraženog člana porodice, redova ispred kovid ambulanti i prvih simptoma virusa ne može više ništa da me snađe, potpuno iznenada, kao grom iz vedra neba, dešava nam se kvar u kući - zapušila se šolja u toaletu i tu kreće novi pakao - ovako započinje priču >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žena koja je imala to nemilo iskustvo da joj korona virus uđe u dom.

Na žalost, veliki broj priča upravo je takav. . Ne možete da kupujete osnovne namirnice, nema ko da brine o vašoj deci, nema ko da vam kupi lekove, zarobljeni ste u 4 zida u nadi da sve što pre prođe.

Koliko je situacija zaista teška svedoče žene kojima se upravo to desilo i ako deluje na trenutke i smešno, korona je i više nego opasna stvar. Zato, apel pre pre početka čitanja: Ljudi, čuvajte se!

- Jedna naizgled obična, svakodnevna nedaća, pretvara se u pakao onog trenutka kada shvatam da moram da pozovem majstora, ali kako? Kako otkloniti problem, uvesti majstora u kuću u kojoj smo svi, sem psa, zaraženi, a da pritom svi ostanemo bezbedni, a šolja otpušena? - priča ona i podseća da u trenutku kada je dobila prve simptome njen dečko se uveliko borio sa visokom temperaturom i osećao se malaksalo te su sve svakodnevne obaveze preostale njoj.

Kako je objasnila, najpre je sama pokušala da otkloni kvar tražeći po internetu najboje rešenje, ali to je bilo neizbežno te je morala da pozove majstora i objasni kakva je situacija.

Želela je da bude iskrena, da ne dovodi nikog u opasnost, pa je odmah i objasnila o čemu se radi, ali su je bez razmišljanja majstori uporno odbijali.

- Shvatam da treba da promenim taktiku. Okrećem novi broj i ovog puta imam drugačiji start. Dobar dan, da li ste možda preležali koronu? Pitam muškarca koji mi se javio. Duga tišina i odgovor "Znate šta, ja vrlo vodim računa i poštujem mere, nosim masku i držim distance" recituje majstor kao pesmicu. Prekidam u želji da objasnim situaciju. Ništa- doživela je još jedan neuspeli pokušaj.

Kako je situacija postajala sve ozbiljnija, nastavila je da okreće brojeve i neočekivano, sa druge strane dobila pozitivnu reakciju.

- Ne plašim se ja, gospođo, korone, samo recite adresu i tu sam za sat vremena - dok to izgovara preplavljuje me talas olakšanja, čak je lakše i u bešici. Objašnjavam da ću mu ispred vrata ostaviti masku i rukavice ukoliko su mu potrebne, a da ću u međuvremenu dezinfikovati kuću koliko je to moguće - priča ona.

Sat vremena kasnije njen majstor spasilac bio je pred vratima, a ona ga je spremno dočekala, kako kaže "kao radnik kovid ambulante pod punom opremom".

- Još sa vrata je objasnio da je on "taj virus preležao dok nisu znali da ga ima u Srbiji". Kroz 15 minuta moj problem je bio rešen, a ja sam tog dana naučila lekciju da se vlažne maramice ne bacaju u wc šolju i po ko zna koji put čula teoriju da se virus u Srbiji pojavio još krajem 2019. godine - ispričala je ona svoje nemilo iskustvo.

Kako je dodala, u tom periodu borbe sa visokom temperaturom i svim ostalim nedaćama koje nosi korona virus, od pomoći je imala drugaricu koja je šetala psa, te joj je i hranu donosila do vrata jer oni nisu bili u mogućnosti da napuštaju stan.

Ovo je samo jedan od primera koji može da nas dočeka ako se zarazimo, te virus uđe i u dom, pa prosto budemo onesposobljeni da bilo šta, poput normalnih aktivnosti obavljamo.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbija u poslednjem CRNOM KORONA KRUGU, zdravstveni sistem nam je na ivici pucanja, da li POTPUNO ZATVARANJE ponovo postaje opcija

Izvor: Blic, 29.Nov.2020

Hiljade zaraženih svakog dana, bolnice na ivici kolapsa, ogromni redovi ispred kovid ambulanti, svakodnevno nepoštovanje mera.. Činjenice pokazuju - potpuno zatvaranje bilo bi jedina nada da crni rekordi prestanu da se ruše. Da li smo blizu one najteže, najdrastičnije mere - uvođenja policijskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.