Još dvoje preminulih od korone na jugu, u Srbiji ukupno šestoro

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2020, 15:57

Još dvoje preminulih od korone na jugu, u Srbiji ukupno šestoro

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica izazvanih virusom korona preminulo je 6 osoba, od kojih su 2 sa juga - jedan pacijent preminuo je u niškom Kliničkom centru i jedan u Zdravstvenom centru u Vranju. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su hospitalizovane 2.454 osobe od kojih je 401 u bolnicama na jugu.

U Kliničkom centru u Nišu se od korone leči 209 pacijenata, 12 manje nego >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << juče, a kako kažu u ovoj ustanovi, kod 65 je i zvanično potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanima nema dece pozitivne na kovid, a isti broj pacijenata je na respiratorima - 7.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom covid -19 je preminuo - kažu u Kliničkom centru.

Jedan pacijent preminuo je i u Vranju, gde je trenutno hospitalizovano 76 osoba. Od ukupnog broja pacijenata, kod 34 je potvrđeno prisustvo korone.

U Opštoj bolnici u Leskovcu na lečenju je 5 pacijenata manje nego juče - 67, a kod 26 je potvrđeno prisustvo virusa. U poslednja 24 nije bilo smrtnih slučajeva, niti upućivanjau niški Klinički centar, a na kiseoniku je 26 pacijenata.

U Zdravstvenom centru u Surdulici leči se 49 pacijenata od kojih je 34 sa potvrđenim kovidom.

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano je 8.768 osoba, a na koronu je pozitivno 254 obolela. Od poslednjeg preseka preminulo je još 6 osoba, a od početka epidemije ukupno 658. Procenat smrtnosti je 2,29 %.

Od početka epidemije ukupno je testirano 770. 997 osoba, a registrovano je 28.751 zaraženih.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jednocifren broj zvanično obolelih od korone u Toplici

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2020

Nakon dužeg vremena u prokupačkoj Opštoj bolnici, koja pokriva sve opštine Topčličkog okruga, prema zvaničnim podacima nalazi se jednocifren broj pacijenata za koje je testiranjem potvrđeno da imaju virus korona. U poslednja 24 sata sa jučerašnjih 11, na Infektivnom odeljenju je smešteno 6...

Nastavak na JužneVesti.com...

Još 247 pozitivnih na koronu u Srbiji, od troje preminulih jedan u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2020, 15:47

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano još 9.100 građana, a na virus korona pozitivno je 247, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja. Tri osobe preminule su od posledica izazvanih ovim virusom, od kojih jedna u Kliničkom centru u Nišu. U Srbiji je hospitalizovano 2.200 osoba, a na jugu se od...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.