Joanikije pozvao na poštovanje medicinski propisanih mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2020, 15:34

Joanikije pozvao na poštovanje medicinski propisanih mera

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu, zbog širenja epidemije korona virusa, koja sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo, pa i narod Crne Gore.

Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku lekarima, a zdrave zaštiti od novih obolevanja, naveo je Joanikije, prenosi Svetigorapres.

Divimo se lekarima i medicinskom osoblju koji se već mesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog obolelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje. Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga, istakao je Joanikije, koji se nedavno oporavio posle zaraze korona virusom.

Sa molitvom Bogu da svim obolelima daruje isceljenje, lekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig lekara uskoro pobediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, on je pozvao vernike na poštovanje medicinski propisanih mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOANIKIJE POZVAO GRAĐANE DA POŠTUJU MERE: Lekari su već na izmaku snaga, mesecima se bore za svakog obolelog

Izvor: Kurir, 05.Dec.2020

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je danas građane da poštuju epidemiološke mere za suzbijanja korona virusa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.