Izvor: Luftika.rs, 09.Apr.2020, 15:27

Jedna žrtva koronavirusa u Srbiji, ali ne sme da nas zavara broj novoobolelih

Još jedna osoba preminule su od korona virusa u Srbiji od poslednjeg, jučerašnjeg preseka stanja, saopšteno je na konferenciji za medije u Palati Srbija.
U Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19.
Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivan. Hospitalizovan je 1.891 pacijent. Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata.
Do 15 časova u Republici Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << testirano je ukupno 12.347 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba muškog pola, odnosno ukupno 66 od početka epidemije. Prosek godina preminulih je 64,3, piše Blic.
Stevanović: 39 osoba u Infektivnoj klinici Doktor Stevanović, načelnik Infektivne klinike u Beogradu, rekao je, odgovarajući na pitanja novinara, da je na toj klinici 39 osoba sa korona virusom smešteno.
– Za još šezdesetak osoba čekaju se rezultati. Pacijenti dobijaju terapiju shodno težini kliničke slike, u skladu sa nacionalnim preporukama i preporukama SZO. Posedujemo sve medikamente i imamo sve adekvatne uslove – rekao je on.
Doktorka Darija Kisić Teoavčević rekla je da nešto niži brojevi obolelih ne bi trebalo da nas zavaraju.
Inače, ovo je 34. dan od kada je u Srbiji zabeležen prvi slučaj korona virusa. Od tog 6. marta u Srbiji je uveden niz restriktivnih mera. Između ostalog, zatvorene su granice za ulaz stranim državljanima, zatvoreni su restorani, kafići, kladionice, kozmetički saloni, pa i parkovi i pojedina šetališta.
Uveden je i policijski čas: najpre od 20 sati do 5 sati ujutru, a potom i od 17 sati do 5 ujutru. Te mere su dodatno pooštrene, pogotovo nedavno, kada je proglašen policijski čas od subote u 13 sati, do ponedeljka u 5 ujutru. I te mere biće pooštrene od sutra.
U sklopu tih mera, potpuno je zabranjeno kretanje penzionerima, odnosno starijima od 65 godina.
Oproštaj od voljenih zaraženih koronavirusom samo telefonom

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova žrtva virusa korona u Srbiji, pozitivna još 201 osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2020

BEOGRAD - Još jedna osoba preminule su od korona virusa u Srbiji od posljednjeg, jučerašnjeg presjeka stanja, saopšteno je na konferenciji za medije u Palati Srbija, javlju srpski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Srbiji 201 novi slučaj koronavirusa, ukupno 2.867

Izvor: Bor030.net, 09.Apr.2020

U Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivan. Hospitalizovan je 1.907 pacijent. Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata. Do 15 časova...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.