Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedanaesta žrtva virusa korona u Severnoj Makedoniji, rezultat stigao nakon smrti

U Severnoj Makedoniji je postomortem potvrđen još jedan slučaj koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Kako se navodi, reč je o pacijenetkinji koja je preminula u nedelju ujutro u bolnici u Strugi, čiji je naknadno uzet bris pozitivan na Kovid-19.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ja objavio na Fejsbuku da ima ukupno 11 smrtnih slučajeva, da je 17 pacijenata izlečeno i da su do danas u podne registovana ukupno 354 slučaja korona virusa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Na Infektivnu kliniku u Skoplju juče je primljeno devet novih pacijenata i sada je tu hopsitalizovano ukupno 59, od kojih je 12 sa težom kliničkom slikom, a pet pacijenta je postavljeno na mehaničku ventilaciju", napisao je Filipče na svom prifilu.

Filipče je ranije na onlajn konferenciji za novinare ocenio da je uspostavljena organizacija makedonskog zdravstvenog sistema sasvim solidna i istakao da msli da je spreman za "pik", koji se, prema procenama, očekuje krajem aprila.

Prema njegovim rečima, model koji se primenjuje po uzoru na Namačku je sasvim solidan za uslove, prema kojem se teškoi i srednji oboleli leče u institucijama, a lakši sliučajevi su na kućnom lečenju.

"Spremni smo da u bolnice primimo i mnogo veći broj pacijenata nego što sada ima", rekao je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.