Javni servis Crne Gore odbio zahtev MCP za prenošenje bogosluženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni servis Crne Gore odbio zahtev MCP za prenošenje bogosluženja

Crnogorski Javni servis odbio je zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija budimljansko-nikšićke i mileševske da se tokom vaskršnjeg posta i dok traju mere vlade, zbog korona virusa, direktno prenose bogosluženja iz crkava i manastira.

Generalni direktor RTCG, Božidar Šundić je na ovaj zahtev Mitropoliji odgovorio da Javni servis "u ovom trenutku nema produkcione ni kadrovske kapacitete, da mimo informativnog programa, realizuje i proizvodi dodatne programske sadržaje", saopšteno je iz MCP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RTCG odbio zahtijev Mitropolije SPC da prenosi liturgije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2020

Javni servis Radio-televizije Crne Gore (RTCG) odbio je zahtjev Mitropolije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori (SPC) da prenosi bogosluženja u periodu Vaskršnjeg posta dok traje mjera Vlade da se vjerski obredi u Crnoj Gori mogu obavljati isljučivo bez prisustva građana. Kako je saopštila Mitropolija,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.