Javna rasprava o Nacrtu programa razvoja turizma u Vojvodini za period od 2023. do 2025. godine (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2023, 14:16

Javna rasprava o Nacrtu programa razvoja turizma u Vojvodini za period od 2023. do 2025. godine (AUDIO)

Oporavak vojvođanskog turizma od pandemije virusa korona, kao i njegova digitalizacija, u središtu su pažnje Nacrta programa razvoja turizma u Vojvodini za period od 2023. do 2025. godine. Prioritet je, unapređenje turističke ponude, ekonomski i ekološki razvoj, kao i poboljšanje njenog položaja na međunarodnoj turističkoj mapi, poručili su stručnjaci na javnoj raspravi o tom nacrtu.

Unapređenje postojećih, kao i razvoj novih oblika turizma, ciljevi su Strategije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za razvoj vojvođanske turističke ponude, objašnjava rukovodilac programa Bela Muhi. Osim dodatnog obrazovanja zaposlenih u turizmu, u središtu pažnje je, kako kaže, digitalizacija turizma, odnosno, uvođenje virtuelnih tura u turističku ponudu:

To potvrđuje i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, dodajući da je turizam oblast koja se najbrže oporavila od pandemije virusa korona. Program je zasnovan na nauci, kao i na potrebama domaćeg i svetskog tržišta, kaže Ivanišević, najavljujući unapređenje postojećih turističkih ponuda:

Ideja je da svako ko poseti Vojvodinu poželi opet da dođe, naglašava resorni sekretar, dodajući da tome umnogome doprinose i brojni festivali i manfestacije po kojima je Vojvodina poznata, a samo neki od njih su EXIT festival i Tamburica fest.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ivanišević: Razvoj turizma u našoj pokrajini planski i na naučnim osnovama

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 23.Jan.2023

VOJVODINA – U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, danas je u Novom Sadu održana prva od tri planirane javne rasprave na kojoj je predstavljen Nacrt programa razvoja turizma AP Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine. Prezentaciju je otvorio resorni sekretar dr Nenad...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.