Janković: Smanjuje se broj obolelih ,ali treba biti oprezan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 15:51

Janković: Smanjuje se broj obolelih ,ali treba biti oprezan

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da se smanjuje broj novozaraženih od korona virusa, ali još uvek poziva na oprez.

"Koji god broj obolelih bio postoji raspon kliničke slike. Uvek postoje oni koji teže obolevaju. Dokle god postoje ti pacijenti moramo da se borimo da smanjimo broj novozaraženih"; izjavio je Janković za TV Prva.

On je kazao i da je zabrinut zbog novog britanskog, zaraznijeg soja virusa.

"Ako gledamo mutacije virusa, onda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se one stvarno dešavaju. Važno je da naglasim da nije svaka mutacija takva da menja osobine virusa. Imamo takozvani britanski podtip, suština je da on jeste problematičan jer postoje podaci da je zarazniji", rekao je Janković.

Kako je rekao, ne može da predloži neku vakcinu pre druge.

"Sve tri su bezbedne, nijedna nije 'živa vakcina' tj. ne sadrži živi virus koji se može replicirati i sve tri štite. Ne možemo reći da je neka efikasnija od druge", smatra Janković.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.