Izdato hitno saopštenje za sve građane: Ako imate ove simptome, odmah krenite u dom zdravlja, ne zovite kol centar

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdato hitno saopštenje za sve građane: Ako imate ove simptome, odmah krenite u dom zdravlja, ne zovite kol centar

Domovi zdravlja od sutra će raditi u promenjenom režimu.

Kako se saznaje, od sutra više neće biti telefonskih konsultacija već će svi građani koji budu osećali određene tegobe odlaziti u domove zdravlja na dijagnostiku.

Tamo će biti ambulante za Covid 19. Biće im rađena dijagnostika - merenje temperature, rendgen i krvna slika, a nakon toga dobiće mišljenje lekara šta da rade dalje.

Praska je do sada bila da osoba koja sumnja da je zaražena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virus, prvo pozove određeni broj telefona otvoren za tu svrhu i da onda prati dalja upustva, međutim od sutra se to menja.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka. Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu.

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani koji osećaju simptome korone od danas treba da idu u dom zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 09:27

Građani koji osećaju simptome slične korona virusu, od danas mogu u domovima zdravlja da provere svoje zdravstveno stanje. Građanima će u objektima koji su namenjeni samo za pacijente sa simptomima korona virusa biti urađena dijagnostika, merenje temperature, krvna slika, rendgen, dobiće mišljenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.