Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2020, 19:24

Italijanska vlada poziva građane da preuzmu aplikaciju za praćenje virusa

Komesar italijanske vlade za vanredne situacije Domeniko Arkuri rekao je danas da je samo dva miliona, od 60 miliona Italijana, preuzelo aplikaciju koja bi pomogla zdravstvenim vlastima da prate kontakte osoba testiranih pozitivno na korona virus.

On je u intervjuu za italijansku državnu televiziju izjavio da su saveti stručnjaka da najmanje 60 odsto stanovnika treba da preuzme aplikaciju Immuni, koja koristi blutut tehnologiju i signalizira kada neko dođe u bliski kontakt >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa zaraženom osobom.

Italija postepeno izlazi iz blokade, omogućavajući putovanje između regiona pa su ministar zdravlja i stručnjaci koji ga savetuju pozvali građane da koriste Immuni.

Arkuri je aplikaciju nazvao "veoma korisnom komponentom" za strategiju postepenog ponovnog otvaranje zemlje.

Vlada kaže da aplikacija štititi privatnost i da korisnicima neće biti rečeno ko je pozitivno testiran, već će samo dobiti obaveštenje da treba da se testiraju.

Arkuri je ranije obećao da će aplikacija biti gotova do kraja maja, a kasnije su vlasti saopštile da bi ona trebalo da funkcioniše širom zemlje pre kraja juna.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mali broj Italijana preuzeo aplikaciju za praćenje zaraženih virusom korona

Izvor: Radio 021, 07.Jun.2020

Komesar italijanske vlade za vanredne situacije Domeniko Arkuri rekao je da je samo dva miliona od 60 miliona Italijana, preuzelo aplikaciju koja bi pomogla zdravstvenim vlastima da prate kontakte osoba testiranih pozitivno na virus korona...On je za italijansku državnu televiziju izjavio da su saveti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.