Italija planira da poveća testiranje na koronavirus nakon ukidanja mera

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2020, 19:04

Italija planira da poveća testiranje na koronavirus nakon ukidanja mera

Italija planira da poveća testiranje na korona virus i da uspostavi sistem praćenja kontakata kada se ukine mera zabrane kretanja, koja je na snazi do 3. maja.

Italijanski specijalni komesar za vanredne situacije Domeniko Arcuri rekao je za SKITG 24 da će testiranje krvi biti obavezno za uspotavljanje sistema "imunitetnih pasoša".

Biće omogućene i mobilne aplikacije putem kojih će se ljudima omogućiti da znaju da li su stupili u kontakt sa nekim ko je pozitivan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na virus.

Tada se mogu testirati u nastojanju da se ograniči dalje širenje virusa.

Testovi krvi koji će identifikovati anti-tela još se razvijaju, a virusolozi upozoravaju da testovima neće moći da se dokaže imunitet.

Međutim, testovi koji detektuiju anti-tela omogućiće da se pokaže da li je osoba imala virus u telu.

Ukoliko je test na anti-tela pozitivan, radiće se dalja ispitivanja kako bi se ustanovilo da li je virus aktivan.

Cilj je da se utvrdi koliko traje imunitet na virus.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.