Izvor: Radio 021, 04.Apr.2020, 09:29

Irak suspendovao rad Rojtersa zbog izveštavanja o virusu korona

Irak je danas suspendovao rad agencije Rojters na tri meseca, pošto je ona objavila da iračka vlada prijavljuje znatno manji broj potvrđenih slučajeva zaraze virusa korona od stvarnog.

Agencija Rojters je kažnjena 25 miliona iračkih dinara (oko 20.800 dolara), objavljeno je na sajtu agencije iračke vlade za komunikacije i medije.

Obustava rada Rojtersa u Iraku usledila je pošto je agencija juče objavila navode više izvora da u Iraku ima na hiljade ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojima je potvrđena zaraza, i da vlasti to kriju.

Ministarstvo zdravlja Iraka saopštilo je danas da je u toj zemlji na koronavirus pozitivno testirano 820 osoba, od kojih su umrle 54.

Rojters je juče objavio da je zaraza koronavirusom u Iraku potvrđena kod izmedju 3.000 i 9.000 ljudi.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Njujork Tajms: Lekarka u Rusiji pritvorena zbog sumnje u zvanične podatke o obolelima od virusa

Izvor: Danas, 04.Apr.2020

Ruske vlasti privle su predsednicu nezavisnog sindikata lekara, Anastasiju Vasilijevu koja je nizak zvaničan broj slučajeva zaraze korona virusom u toj državi okarakterisala kao lažne podatke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.