Institutu za javno zdravstvo RS doznačen novac za 25.000 testova

Izvor: Capital.ba, 14.Jul.2020, 16:35

Institutu za javno zdravstvo RS doznačen novac za 25.000 testova

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Institutu za javno zdravstvo Srpske doznačeno 1,25 miliona KM za nabavku 25.000 testova za virus korona. “Cijeneći epidemiološku situaciju u Srpskoj, moramo imati dovoljno zaštitne opreme i testova. Ne smijemo se u tom smislu dovesti u bilo kakav problem. Ovog momenta imamo dovoljno testova, ali ovo je nabavka za dane koji su ispred nas”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << poručio je premijer na konferenciji za novinare nakon sjednice Upravnog odbora Kompenzacionog fonda Republike Srpske. On je napomenuo da je danas odobreno 1,3 miliona KM iz sredstava Kompenzacionog fonda za adaptaciju i sanaciju stare hirurgije u Banjaluci koja će biti pretvorena u kovid-bolnicu sa dodatnih 350 ležajeva i svim što jedna bolnica mora da ispunjava. Višković je rekao da je Centru za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci odobrena pomoć od 238.000 KM radi deblokiranja računa te ustanove. Srna Чланак Institutu za javno zdravstvo RS doznačen novac za 25.000 testova се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"OBEZBEDITI ZAŠTITNU OPREMU" Višković poručio da je Vlada RS uplatila novac za nabavku 25.000 testova za virus korona

Izvor: Blic, 14.Jul.2020

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Institutu za javno zdravstvo Srpske doznačeno oko 625.000 evra (1,25 miliona KM) za nabavku 25.000 testova za virus korona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.