Izvor: Radio 021, 23.Apr.2020, 16:41

Inspekcija rada kontrolisala Juru u Rači, zaposleni nezadovoljni brojem radnika u smeni

Republički inspektori rada danas su dva sata kontrolisali pogone južnokorejske korporacije Jura u Rači jer su zaposleni nezadovoljni primenom dogovora za poslovodstvom o držanju socijalne distance u vreme pandemije virusa korona, potvrđeno je za N1 i sindikatu "Nezavisnost" ove fabrike.

"Inspekcija rada je od 12 do 14 časova bila u našim halama i vršila nadzor. Sindikat nije dobio izveštaj, a inspektori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su rekli da tražimo od poslodavca. Direktori kažu da moraju da dobiju odobrenje višeg menadžmenta Jure u Nišu. Dao sam izjavu inspekciji. Naša osnovna primedba je pevelik broj zaposlenih u smeni. Pitanje je i koliko radnka je u trećoj smeni, jer ja ne mogu da budem 24 časa u fabrici. Treba da se iskontroliše distanca među radnicima tokom pauze“, kaže za N1 predsednik sindikata "Nezavisnost" Jure u Rači Saša Marković.

Krizni štab Rače će po ovom pitanju zasedati večeras, potvrdio je za N1 komandant Kriznog štaba Nenad Savković.

"Mi ćemo do kraja dana ili ujutru raspravljati o preporukama epidemiologa i doneti preporuke za nadležne organe. Koliko znam, sledeća instanca je javni tužilac", rekao je za N1 komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Rača Nenad Savković.

Poslovostvo Jure u Rači je pre 15 dana prihvatilo preporuke epidemiologa Instituta za javno zadravlje iz Kragujevca da pooštri zaštitne mere od virusa, poveća socijalnu distancu, angažuje 40 odsto od ukupno 1.050 radnika u dve smene, bez rada subotom i da se smanji broj radnika u fabričkim autobusima koji ih dovoze na posao.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Inspekcija kontrolisala niške fabrike, zatečen veći broj radnika od dozvoljenog

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2020

Inspektori rada iz Niša danas su obišli pogon fabrike "Šinvon" i zatekli, kako kažu zaposleni, 4 puta više radnika od broja koji je propisao Gradski štab za vanredne situacije zbog epidemiološke krize izazvane korona virusom. Iz niške Inspekcije rada potvrdili su "Južnim vestima" da su obišli...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.