Inicijativa poziva građane da podrže zdravstvene radnike aplauzom u 20 časova

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2020, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa poziva građane da podrže zdravstvene radnike aplauzom u 20 časova

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je građane da se oglase i večeras u 20 časova i tako pruže podršku medicinskom i bolničkom osoblju Srbije koje se nalazi "na prvoj liniji odbrane" od korona virusa.

"Inicijativa iskazuje veliko poštovanje i podršku medicinskim radnicima, ali i svima onima koji su usled pasivnosti i neodlučnosti državnih organa ostali bez neophodne zaštite i brige u toku pandemije COVID 19. Brojni javni službenici, poštanski radnici, policajci, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vatrogasci, vozači javnog prevoza, trgovci, prodavci i prodavačice, svi radnici koji nisu dobili mogućnost rada od kuće nepotrebno su izloženi rizicima zaraze. Zato ćemo naredne 'Aplauze u 8', posvetiti i njima", navodi se.

Inicijativa je navela da se Srbija pokazala kao nepripremljena za suzbijanje širenja virusa, ali da građani treba da pokažu solidarnost.

"Nema maski, nema dezinfekcijskih sredstava, nema rukavica, sem dramatičnih konferencija za medije, nema jasnog i odlučnog odgovora na pandemiju. Ali ono čega ima jeste solidarnost i briga građana. Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane", dodaje se.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NDMBGD: Svaki dan u 20 časova podrška sa prozora za one koji su pod rizikom

Izvor: Danas, 19.Mar.2020

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da se i danas oglasite tačno u 20 časova i da pokažu, u što većem broju, podršku za one koji se nalaze na prvoj liniji odbrane od COVID 19 virusa, medicinsko i bolničko osoblje, medicinske sestre, doktore i doktorke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.