ITALIJANSKI STRUČNJAK KAŽE DA JE EPIDEMIJA KORONE PROŠLA: Prestanite da plašite ljude

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 14:16

ITALIJANSKI STRUČNJAK KAŽE DA JE EPIDEMIJA KORONE PROŠLA: Prestanite da plašite ljude

Baseti je kritikovao tendenciju da se svakodnevno, poput ratnih izveštaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitalizovanih i slično

Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Ðenovi, kaže da je epidemija Kovida-19 u Italiji prošla i da se to vidi po brojevima.

- Onaj ko prati epidemiolosku situaciju u Italji mogao bi pomisliti da smo jos uvek u jeku pune epidemije korona virusa. Svake >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vesti pocinju sa dnevnim izvestajima o broju zaraženih i hospitalizovanim. Ali, to je pogrešan utisak. Epidemija Kovid-19 je prošla, i to se vidi po brojevima: imali smo 4000 pacijenata u intenzivnoj nezi, a danas u zemlji sa vise od 60 miliona stanovnika, samo 60 - kaže dr. Baseti.

Kako prenosi agenzija AGI, on je kritikovao tendenciju da se svakodnevno, poput ratnih izveštaja, govori o rastu zaraženih bez analize podataka koliko je asimptomatskih, koliko hospitalizovanih i slično.

Ni u jednoj drugoj zemlji se tako ne radi, samo u Italiji, tvrdi doktor Baseti.

L'infettivologo Bassetti: "Il coronavirus è stato un'emergenza ospedaliera che oggi, dicono i numeri, è finita. Il bollettino giornaliero? Crea solo paura nel pubblico"https://t.co/S6KDZKDKN1 #agi

— Matteo Mattioli (@autocostruttore) July 12, 2020

- Insistira se na negativnim podacima i zaboravlja da je Italija bila prva na udaru pandemije i da smo uspeli da izađemo iz krize - kaže infektolog.

Po njegovoj oceni, problem je u komunikaciji i krivce vidi u lokalnim institucijama, medijima ali i među "stručnjacima" kojima i sam pripada.

- To insistiranje na negativnom samo zbunjuje ljude, plasimo ih, a zdravstvena kriza, bar što se tiče Italije je prošla - zaključio je Baseti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ITALIJANSKI INFEKTOLOG O KORONI: Epidemija kovida-19 je prošla, insistiranje na negativnom samo plaši ljude

Izvor: Kurir, 12.Jul.2020

Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Ðenovi, kaže da je epidemija kovida 19 u Italiji prošla i da se to vidi po brojevima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.