ITALIJA SE VRAĆA U NORMALU: Od danas ponovo rade diskoteke, bioskopi i pozorišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 10:50

ITALIJA SE VRAĆA U NORMALU: Od danas ponovo rade diskoteke, bioskopi i pozorišta

Posle udara korona virusa počinju sa radom sale za ples i diskoteke, a narednih dana očekuje se dozvola za sajmove i vašare.

Od danas u Italji je na snazi nova faza života posle naleta korona virusa.

Nakon tri i po meseca blokade, od danas počinju sa radom bioskopi, pozorišta, otvaraju se letnji centri za decu, mogu da organizuju razne priredbe, koncerti, uz ograničenja: maksimalno hiljadu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osoba ako je na otvorenom i do 200 ljudi u zatvorenim salama.

Takođe, danas su otvorene i granice među zemljama Evropske unije otvoreni su i aerodromi i počeo je avionski saobraćaj bez restrikcija, a najprometniji italijanski aerodrom Malpensa u Milanu, javlja agencija Ansa, od jutros je pun putnika i avio-saobracaj se odvija po planu.

Počinju sa radom sale za ples i diskoteke, a narednih dana očekuje se dozvola za sajmove i vašare.

Sve ove aktivnosti, prema uredbi vlade, moraju poštovati osnovne mere prevencije kao sto su drzanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski, ulaz i izlaz na suprotnim stranama, merenje telesne temperature i česta dezinfekcija.

Sportske manifestacije, zavisno od epidemiološke situacije, mogu da počnu od 25. juna, a stručnjaci smatraju da se mora sačekati još mesec dana da bi se Italija vratila po aktivnostima u potpunu normalu.

U međuvremenu na društvenim mrežama širi se pokret "Ja od muzike živim" koji su pokrenuli muzičari, pevači, menadžeri muzičkih priredbi i tehničari zvuka. Oni smatraju da su izostavljani u dosadašnjim merama vlade, iako žive  od organizacije koncenarata i događaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.