ISG: Ministarstvo zdravlja i SDP najodgovorniji za kolaps zdravstvenog sistema u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 17.Sep.2021, 15:15

ISG: Ministarstvo zdravlja i SDP najodgovorniji za kolaps zdravstvenog sistema u Novom Pazaru

Ministarstvo zdravlja i Sandžačka demokratska partija (SDP) su najodgovorniji prošlogodišnji kolaps zdravstvenog sistema u Novom Pazaru tokom epidemije korona virusa, zaključak je danas objavljene analize “Pazarski scenario”. Brošuru je uradila Inicijativa slobodnih građana (ISG), a njeni autori i istraživači su Elmin Čuljković i Emir Bihorac, koji su obuhvatili hronološki pregled događaja iz juna i jula prošle godine. Čuljković je na konferenciji za novinare rekao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << jedan od zaključaka analize odnosi na kasno reagovanje zdravstevnih ustanova, koje su krizu dočekale nespremno i neorganizovano i koje su bile usmerene na sakrivanje stvarne situacije na terenu. “Politizacija rada jedan je od glavnih problema u funkcionisanju zdravstvenih ustanova. Rukovodioci zdravstevnih uglavnom su članovi vladajuće stranke i oni nisu bili u stanju da reaguju shodno struci već shodno onome što koristi njihovoj partiji”, naveo je Čuljković. Bihorac je isatakao da je u preporukama ove analize istaknuta potreba depolitizacije, ali i istinitog i pravovremenog obaveštavanja javnosti o epidemiološkoj situaciji. “Od Ministarstva zdravlja zatražena je kontrola rada zdravstvenih ustanova putem inspekcijskih službi, kao i razvoj tih ustanova koji mora da prati broj i potrebe stanovnika kojima je usluga potrebna”, rekao je Bihorac. Analiza kolapsa zdravstvenog sistema u Novom Pazaru tokom leta 2020.godine “Pazarski scenario” izrađena je u okviru projekta “Zajedno za aktivno građansko društvo”, a sredstva za štampu obezbedlili su USAID i Beogradska otvorena škola. Inicijativa slobodnih građana (ISG) osnovana je u junu 2020. godine tokom protesta građana ispred novopazarske bolnice. Izvor: Radiostoplus The post ISG: Ministarstvo zdravlja i SDP najodgovorniji za kolaps zdravstvenog sistema u Novom Pazaru appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

 Objavljeno istraživanje “Pazarski scenario” o prošlogodišnjoj koroni

Izvor: Danas, 17.Sep.2021

Kasno reagovanje zdravstvenih ustanova u Novom Pazaru “koje su krizu dočekale nespremni i neorganizovano i skrivale stvarno stanje na terenu“, jedan je od utroka kolapsa zdravtva toko epidemije korona virusa prošle godine, a glavni problem bio je politizaciju, „jer su rukovodioci tih ustanova...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.