Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2020, 13:05

IN MEMORIAM – dr Zvonimir Đorđević

Od posledica korona virusa noćas u Kliničkom centru Niš preminuo dr Zvonimir Đorđević specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije iz Vranja.

Dr Đorđević bio je poznati  vranjski lekar.

Dugo godina je bio i na čelu Opšte bolnice u Vranju.

Rođen je 21. septembra  1954. godine u selu Donje Žapsko kod Vranja. Medicinski fakultet završio u Nišu 1980. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine, specijalizaciju iz interne medicine 1994,  a subspecijalizaciju iz gastroenterohepatologije 2000. godine. Bio je prvi subspecijalista iz te oblati u vranjskoj bolnici i prvi na niškom Medicinskom fakultetu.

Na početku karijere radio je četiri godine u Hitnoj pomoći, gde je bio i načelnik, a onda je od formiranja bio šef Odseka gastoenterohepatologije Internog odeljenja Bolnice u Vranju.

Deset godina bio je  predavač specijalizantima na Medicinskom fakultetu u Nišu. Čest predavač na tribinama Srpskog lekarskog društva i kongresima gastroenterohepatologa i hirurga. Samo u Vranju godišnje je držao po desetak predavanja. Učestvovao je gotovo na svim svetskim i evropskim kongresima gastroenterohepatologa.

Objavio je 2007. endoskopski atlas: “Endoskopija proksimalnog segmenta gastrointestinalnog trakta”. Knjiga je izazvala veliku pažnju u čitavoj Evropi, s obzirom da ništa slično u to vreme nije bilo objavljeno.

Ostavio je dubok trag u razvoju medicine ovog kraja. Kolege i Vranjanci su ga poštovali kao izuzetnog dijagnostičara.

Prijatelji i kolege pamtiće ga kao nekoga ko je nesebično pomagao ljudima i uvek bio uz svoje prijatelje kada je teško.

Iza sebe je ostavio suprugu, ćerku i sina.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo dr Zvonimir Đorđević

Izvor: JUGpress.com, 18.Jul.2020

VRANJE..IN MEMORIAM – dr Zvonimir Đorđević..Od posledica korona virusa noćas u Kliničkom centru Niš preminuo dr Zvonimir Đorđević specijalista interne medicine, subspecijalista gastrohepatoenterologije iz Vranja...Dr Đorđević bio je poznati  vranjski lekar...Dugo godina je bio i na čelu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.