IMA LI MESTA ZA ZABRINUTOST? Volonter koji je primio vakcinu protiv korone imao jednu nuspojavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 18:05

IMA LI MESTA ZA ZABRINUTOST? Volonter koji je primio vakcinu protiv korone imao jednu nuspojavu

sERUM JE U ZAVRŠNOJ FAZI ISPITIVANJA

Profesor Gari Stradioto jedan je od 30.000 dobrovoljaca koji su primili eksperimentalnu vakcinu protiv korona virusa. On je primio vakcinu kompanije Moderna, a pre nekoliko dana ubrzgana mu je prva doza vakcine, dok bi 26. avgusta trebalo da primi drugu i poslednju dozu.

Ova vakcina je u poslednjoj fazi istraživanja, a profesor Stradioto je odlučio da se prijavi kao dobrovoljac jer smatra da je vakcina jedini izlaz iz pandenije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kaže da je bio nervozan kada je primio prvu dozu vakcine i da je kasnije kao nuspojavu prijavio kratkotrajan bol u ruci, baš na mestu mu je vakcina ubrizgana. Ipak, srećan je što, barem za sada, nema nikakvih drugih nuspojava.

Od volontera će se tražiti i da vode nedeljni dnevnik putem aplikacije za praćenje zdravlja i odgovaraju na niz pitanja o području na koje je vakcina ubrizgana.

Nakon što prime drugu dozu, naučnici će pratiti sve učesnike odnosno dobrovoljce, kako bi proverili da li su zaista zaštićeni od korona virusa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.