Izvor: Radio 021, 22.Okt.2020, 09:18

Holivud i Paklene ulice: Serijal na kraju puta, ali tek "posle još dva nova filma"

Kako će se završiti jedanaesti po redu film iz serijala ne zna niko - moraćemo još malo da sačekamo.

Getty ImagesVin Dizel i ostali članovi glumačke ekipe devetog filma iz serijala bili su na okupu u januaru 2020.

Serijal Paklene ulice, koji je počeo 2001. godine istoimenim filmom, uskoro će prestati sa proizvodnjom novih sadržaja.

Džastin Li će režirati deseti i jedanaesti film u serijalu, pišu Dedlajn i Varajati.

Najnoviji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << deveti film, trebalo bi da premijerno bude prikazan u maju 2021. - pandemija virusa korona odložila je premijeru za godinu dana.

Serijal Paklene ulice ili Brzi i žestiki, poznat po glumcima Vinu Dizelu, Majklu Rodrigezu i preminulom Polu Vokeru, čini devet nastavaka, jedan spin-of, kao i animirana serija.

Dvejn Džonson i njegova porodica imali korona virus Žan-Klod van Dam napunio 60: Šest filmova koje morate da pogledate Bioskopi se zatvaraju u Americi i Velikoj Britaniji, a šta se dešava na Balkanu

Do sada su zaradili 5,7 milijardi dolara širom sveta.

Film Brzi i žestoki 7, premijerno prikazan 2015. godine, zaradio je najviše - 1,5 milijardi dolara.

Prema pisanju Dedlajna, poslednja dva filma trebalo bi da „ispričaju veliku priču" koja će ujediniti glavne likove svih delova serijala.

UniversalDvejn Džonson i Džejson Stetam glume u poslednjem izdanju - Paklene ulice: Hobs i Šo, premijerno prikazanom 2019.Kako su Brzi i žestoki postali tako žestoki?

Malo ko je, 2001. godine, nakon premijere Brzih i žestokih, predvideo uspeh koji će se desiti u narednim godinama.

Priča o policajcu na tajnom zadatku koji se infiltrira u grupu koja organizuje ilegalne auto-trke, naišla je na podsmeh kritičara.

„Brzi i žestoki… jedva mogu da se porede sa naslovom", pisao je Entertejmenet vikli.

Ipak, Nil Smit je na BBC sajtu poželeo dobrodošlicu „najboljem filmu" leta 2001.

Getty ImagesVin Dizel i Pol Voker

U narednim godinama, smenjivale su se akcije na različitim lokacijama u svetu, a glumačka ekipa se širila, menjala i rasla.

Šesti film ostaće upamćen po klimaksu gde teretni avion pokušava da uzleti.

Sedmi po redu film, premijerno prikazan 2015. godine, ostao je u senci tragične smrti glumca Pola Vokera koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Pet najboljih i pet najgorih pesama iz filmova o Bondu Ortak, vanzemaljac i izvanredna umetnica - Sonja Savić Milena Dravić - glumica koja je očarala Hičkoka, Formana, Džeka Nikolsona

I ovaj film bio je miks neverovatnih akrobacija i egzotičnih lokacija, a kraj je posvećen preminulom glumcu.

U godinama koje su usledile, glumačka ekipa se proširila i njen deo postaju i glumica Gal Gadot, reper Ludarkis i glumica Helen Miler.

Getty ImagesPol Voker, Džordana Bruster, Vin Dizel i Mišel Rodrigez

Deo serijala postala je i Netfliksova animirana serija, kao i video igra, a serijal je poslužio kao inspiracija za tematski park.

Deveti film u serijalu trebalo je da premijerno bude prikazan u aprilu 2020, ali je premijera odložena na 11 meseci zbog pandemije.

Film je sniman u Londonu i Edinburgu, kao i Gruziji i Tajlandu, a premijera je zakazana za maj 2021.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.