Hitno osuđeni vlasnik i menadžer restorana zbog korona-žurke

Izvor: B92, 16.Feb.2021, 19:02

Hitno osuđeni vlasnik i menadžer restorana zbog korona-žurke

Beograd -- Vlasnik i menadžer lokala “Gradska kafana" na Novom Beogradu, M.M.(35.) i V.D. (31) priznali su krivicu za nepoštovanje epidemioloških mera u tom lokalu.

Oni su zaključili sporazume sa Trećim osnovnim javnim tuzilastvom u Beogradu po kojem su im već izrečene uslovne osude od po godinu dana zatvora.

Sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom je zaključilo i troje gostiju lokala koji su policiju prilikom kontrole gađali flašama i čašama, preciziraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Tanjug iz tog tužilaštva.

Oni su osuđeni na uslovne kazne zatvora od po šest meseci.

Svih petoro osuđenih je bilo uhapšeno preksinoć, u saradnji Trećeg osnovnog tužilaštva, komunalne policije i Policijske stanice Novi Beograd.

M.M. i V.D. su priznali krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme trajanja epidemije” povodom nedozvoljenog okupljanja građana u objektu "Gradska kafana".

Na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, sud im je izrekao presuda kojima im je utvrdio uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere o tri godine.

To znači da se kazne neće izvrsiti ukoliko okrivljeni u vremenu proveravanja ne učcine novo krivično delo, pojašniavaju iz tužilaštva.

Takođe, R.J., R.N., P.N., koji su kao gosti tog objekta gađali čašama i flašama policiju priznali su krivično delo “Ometanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti”.

Sud im je u donetim presudama izrekao uslovne osude od po šest meseci zarvora s rokom provere od dve godine.

“Tuzilastvo smatra da ce izrecene krivicne sankcije dovoljno uticati na ucinioce i ostale građane da ne vrse krivicna dela, imajuci u vidu donete odluke nadleznih organa tokom trajanja epidemije”, poručuju iz Trećeg osnovnog tužialštva u Beogradu.

Podsetimo, komunalna milicija izvršila je u subotu kontrolu ugostiteljskih objekata u Beogradu i u jednom klubu zatekla više od 700 gostiju nakon završetka radnog vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uslovne kazne za nepoštivanje mjera vlasniku, menadžeru i gostima beogradske kafane

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2021

BEOGRAD - Vlasnik i menadžer lokala "Gradska kafana" na Novom Beogradu, M.M. (35.) i V.D. (31) priznali su krivicu za nepoštovanje epidemioloških mjera u tom lokalu i zaključili sporazume sa Trećim osnovnim javnim tužilastvom u Beogradu po kojem su im već izrečene uslovne osude od po godinu ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.