Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroj Irana zaražen virusom korona

Iranski olimpijac Ehsan Hadadi pozitivan je na virus korona, prenela je Svetska atletska federacija.

Šampion Azije u bacanju diska koji je postao heroj Irana kada je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ima svoju atletsku bazu u SAD u kojoj trenira, ali je u momentu kada se zarazio bio u Teheranu.

"Primili smo poruku da je iranski bacač diska Ehsan Hadadi zaražen virusom korona. Želimo mu brz oporavak", navodi na tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Svetska atletska federacija.

Lekari koji se brinu o njegovom zdravlju kratko su izvestili novinsku agenciju u Iranu da se Hadadi oseća dobro za sada.

Šestostruki osvajač šampionata Azije i rekorder Azije u bacanju diska bio je među favoritima za osvajanje zlata na ovogodišnjim Igrama u Tokiju, pre nego što je u utorak saopšteno da se one odlažu. Hadadi je osvajanjem srebra u Londonu ušao u istoriju, pošto je to bio prvi sportista iz Irana koji se popeo na postolje na Igrama, u bilo kom sportu osim rvanja, dizanja tegova i tekvondoa.

On je 2011. godine svojoj zemlji doneo i svetsko zlato u ovoj disciplini.

Iran je među zemljama koje su najteže pogođene širenjem virusa korona. Broj umrlih u toj zemlji porastao je na 2.517, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Irana.

Autor: Sport klub

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

IMA LI KRAJA: Osvajač olimpijske medalje pozitivan na korona virus!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020

Užasan niz se nastavlja...Bacač diska Ehsan Hadadi, prvi atletičar iz Irana sa osvojenom srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, bio je pozitivan na korona virus...Svetska atletska organizacija objavila je da su Hadadijevi nalazi bili pozitivni na COVID-19, a lekar iranske reprezentacije Aškan Ordibehešt...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.