Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 14:55

Hajduk gura i bez Tudora, debituje Grk Diamantakos, korona u Istri

Splićane prošle nedelje napustio kormilar, ali se to na startu sezone nije osetilo. Pojačanje iz Sent Paulija danas debituje na Poljudu. Rijeka ima sedam uzastopnih pobeda protiv komšija iz Pule

Srpski napadač Ognjen Mudrinski i Gorica su hit početka sezone u Hrvatskoj. Ekipa litvanskog stručnjaka Valdasa Dambrauskasa zasad ima jedina tri pobede, a na vrhu tabele HNL-a mogu da joj se priključe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Hajduk i Dinamo.

Splićani su prošle nedelje ostali bez trenera Igora Tudora koji je odlučio da se vrati u Juventus, klub u kojem je igrao sa velikim uspehom. Biće desna ruka novog trenera Stare dame Andree Pirla. Sa novim trenerom Harijem Vukasom i pomoćnicima Juricom Vučkom i Tonijem Golemom, Hajduk je prošle nedelje pobedio u derbiju kola Osijek u Gradskom vrtu sa 2:1.

Danas (20.05) je rival Slaven Belupo iz Koprivnice.

"Čeka nas ekipa koja ima stabilnost u igri još od prošle sezone. Analizirali smo njihove dobre i loše strane. Znamo da nam je ova utakmica bitna, ali spremni smo za sve izazove koji nas čekaju u ovom meču. Posle ove pobede u Osijeku i dobre atmosfere u ekipi, siguran sam da će sve dobro izgledati na terenu“, rekao je trener Vukas za sajt kluba.

Po prvi put ove sezone u timu Hajduka debitovaće pojačanje iz nemačkog Senta Paulija, grčki napadač Dimitrios Diamantakos. Trener Vukas neće moći da računa na povređene Stefana Simića, Tonija Teklića i Marina Ljubića.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prošle sezone ova dva tima su odigrala četiri utakmice i sve su pripale domaćih ekipama. Hajduk je na Poljudu pobedio tim iz Koprivnice sa 2:0 i 2:1 u proteklom šampionatu. Prethodne tri utakmice u Splitu Hajduk je slavio protiv Slaven Belupa.

Pred prvi meč dana u najboljoj ligi Hrvatske, između komšijskih klubova Rijeke i Istre, jedan fudbaler kluba iz Pule je zaražen virusom korona. Sprovedeno je testiranje ostalih igrača prvog tima i stručnog štaba, ali svi su ostali negativni.

Utakmica sa Rijekom (17.55) trebalo bi se odigrati po planu.

"Ovim putem obaveštavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti da objavimo identitet osobe pozitivne na virus. Odmah po primanju informacija o mogućim simptomima, lekarska služba NK Istre je u skladu sa svim propisanim merama obavestila nadležnu epidemiološku službu i igrač je u toku dana dobio pozitivan nalaz i određena mu je mera stroge samoizolacije, u skladu sa preporukama Civilne zaštite Republike Hrvatske i radne grupe Hrvatskog fudbalskog saveza", saopštila je Istra 1961, prenosi portal Germanijak.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Rijeka je na startu sezone jedva slomila otpor novog člana elite Šibenik sa 2:1, a prošle nedelje je poražena u Kranjčevićevoj ulici od oslabljene Lokomotive sa 1:0. I dalje je u timu prvi strelac hrvatskog šampionata prošle sezone Antonio Čolak. On je ovog leta bio na meti nekoliko klubova, između ostalih i kijevskog Dinama, ali i dalje nije ostvaren transfer i on će predvoditi napad ekipe koju trenira slovenački stručnjak Simon Rozman.

Prošle sezone Rijeka je dobila sva četiri duela u prvenstvu protiv komšija iz Pule. Sedam posldnjih utakmica ova dva tima u prvenstvi dobili su Riječani, dvostruki uzastopni pobednici Kupa Hrvatske.

HRVATSKA 1 – 3. KOLO

Petak

Gorica - Šibenik 3:2 (1:0)

/Mudrinski 3, Lovrić 65, Babec 74 – Rak 87, Anočić 90+4/

Subota

17.55: (1,33) Rijeka (4,70) Istra 1961 (8,50)

20.05: (1,50) Hajduk (4,00) Slaven Belupo (6,00)

Nedelja

17.55: (2,95) Varaždin (3,10) Lokomotiva Zagreb (2,40)

20.05: (1,50) Dinamo (3,90) Osijek (6,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.