HVALA ANI NA GOSTOPRIMSTVU: Češki premijer Babiš poslao poruku za premijerku Srbije 

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021, 17:37

HVALA ANI NA GOSTOPRIMSTVU: Češki premijer Babiš poslao poruku za premijerku Srbije 

U okviru posete češki stručnjaci su detaljno proučili strategiju vakcinisanja u našoj zemlji

Premijer Češke Andrej Babiš, koji je u sredu boravio u poseti Srbiji, zahvalio je na gostoprimstvu predsednici Vlade Ani Brnabić i istakao da je češka delegacija dobila veliki broj informacija o borbi protiv korona virusa.

- Hvala Ani Brnabić na gostoprimstvu. Srbi su vakcinisali već pola miliona stanovnika i na 2. su mestu u Evropi. Sa delegacijom stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za borbu protiv Kovida-19 smo u Srbiji dobili veliki broj zanimljivih informacija kako se sa ovom bolesti bore - naveo je Babiš na Tviteru po završetku posete, uz fotografije boravka u Beogradu.

Děkuju @anabrnabic za pohostinnost. Srbové už naočkovali půl milionu obyvatel a jsou na 2. místě v Evropě. S delegací expertů na boj s covid-19 jsme v Srbsku získali velké množství zajímavých informací, jak s touto nemocí bojují. pic.twitter.com/LYjqa6HPws

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) February 10, 2021

Naveo je i da su češki stručnjaci detaljno proučili strategiju vakcinisanja u Srbiji.

- Vakcinišu kineskom i ruskom vakcinom, na raspolaganju imaju i Fajzer-Biontek i građani mogu da izaberu. Srbija je naš dugoročni važan partner i, isto, kao i kod drugih zemalja zapadnog Balkana, podržavamo njihovo članstvo u EU - napisao je Babiš.

On je ponovio i da je lično nekoliko puta aktivno istupio u Evropskom savetu sa predlogom da Srbija, u okviru rešavanja nelegalne migracije i bezbednosti Evrope, postane sastavni deo Šengena.

Част ми је била да угостим чешког колегу @AndrejBabis Поред осврта на традиционално одличне односе наше две земље, добру трговинску и економску сарадњу , поделила сам искуства Србије у борби против #COVID19, процесу вакцинације и успешне масовне имунизације нашег становништва. pic.twitter.com/xx3tAZ9gm1

— Aна Брнабић (@SerbianPM) February 10, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.