HRVATSKO ZDRAVSTVO PRED KOLAPSOM: Korona se širi BOLNICAMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 08:07

HRVATSKO ZDRAVSTVO PRED KOLAPSOM: Korona se širi BOLNICAMA!

U Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu već 21 zaposleni ima koronu

 Korona virus ušao je u još jednu zagrebačku bolnicu, Kliničku bolnicu Merkur gde je pozitivan 21 zaposleni, a 84 ih je u samoizolaciji.

Na kovid-19 pozitivna su dva transplantacijska hirurga, ali što se tiče transplantacija - zastoja nema.

Dnevna bolnica hirurgije u smanjenom je pogonu, pa se radi otežano. Na endoskopiji su primali samo hitne pacijente, ali vraćaju se na staro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i rade normalno.

Pod najvećim merama opreza operisan je pacijent koji je u samoizolaciji, a i tri porodilje u samoizolaciji čekaju porodaj.

U bolnici je, zbog kontakta s pozitivnim zdravstvenim radnicima, 10 pacijenata u samoizolaciji.

Zbog ozbiljnosti situacije i sve većeg prodora u zdravstveni sistem građanima su uputili apel predstavnici Hrvatske lekarske komore (HLK), Hrvatskog lekarskog zbora (HLZ) i Hrvatskog llekarskog sindikata (HLS).

Upozoravaju da će, ako se ovakva situacija nastavi, bolnice morati da odgode sve neakutne, tzv. elektivne postupke, a jedan lekar moraće da brine o velikom broju pacijenata, što će neminovno uticati na kvalitet zdravstvene nege.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.