Izvor: Radio 021, 04.Jul.2020, 10:21

Guverner italijanske regije najavio strože kažnjavanje za odbijanje karantina

Guverner severnoistočne italijanske regije Veneto Luka Zaj izjavio je da će strože biti kažnjavani ljudi koji su testirani pozitivno na korona virus, a odbijaju karantin i davanje informacija zdravstvenim vlastima o kontaktima.

Nekoliko dana broj zaraženih u ovoj regiji nije prelazio 10, ali je juče otkriveno 20 novih slučajeva zaraze.

Guverner je saopštio da će sledeće nedelje predstaviti novi pravilnik, koji ima za cilj da oni koji su pozitivni ostanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kod kuće u izolaciji dok dodatna ispitivanja ne pokažu da su očistili virus.

"Ako nastavimo da se krećemo bez maski u gomili i da verujemo pobornicima zavera, onima koji misle da je virus izmislila Velika farma, Marsovci ili da je došao sa svemirskog broda, neizbežno je da će broj zaraženih biti ponovo povećan", naveo je on.

Veneto, regija koja je na početku sprovela masovno testiranje, imala je mnogo manji broj zaraženih i umrlih, u poređenju sa susednom Lombardijom, koja je bila najteže pogođeni region u Italiji.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.