Groblja u Nišu ponovo zapuštena 

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2020, 08:24

Groblja u Nišu ponovo zapuštena 

Da su niška groblja problem i sramota Niša, ponovo ukazuju građani, a fotografijama su dokumentovali da su neuređena i zapuštena. Rešenje je da ih preuzme pogrebno preduzeće Gorica, ali se to zbog epidemije virusa korona još nije desilo i nepoznato je kada će.

Spomenici se ne vide od trave na groblju u Vrežini; foto: čitalac O (ne)održavanju groblja u Nišu Južne vesti pisale su više puta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a rešenje koje su nadležni predlagali je da o njima brine samo jedno preduzeće. Dok se to ne desi i dok se nadležnost i odgovornost prebacuje, ona su ponovo zapuštena, na šta ukazuju čitaoci.

Preko aplikacije "Prijavi problem" prikazali su kako izgleda groblje u Donjoj Vrežini. Groblja mesecima zapuštena; foto: čitalac

Groblje u Donjoj Vrežini je problem i sramota grada Niša. Naime, groblje je neuređeno i zapušteno. Nema kontejnera tako da niču deponije smeća. Jedna takva deponija je pored same crkve. Trebalo bi da se nađe neko rešenje, jer ovaj problem veoma dugo postoji i daje veoma ružnu sliku o nama - piše čitalac.

Prepuno smeća u Vrežini kod crkve; foto: čitalac Ni Novo groblje koje se obično najbolje održava od svih u Nišu nije u najboljem stanju. Jedna čitateljka kaže da se od početka pandemije ne održava i da je stanje "očajno".

Đubre je na sve strane, korpe za otpatke prepune i oko njih, čak i oko nadgrobnih spomenika je đubre i ostaci zemlje, kao i trava koja je preti da predje jedan metar - navodi.

Dok se ne reši problem i sva groblja preuzme pogrebno preduzeće Gorica, nadležni apeluju na građane da vode računa o njima i ne bacaju smeće svuda. Kako saznajemo, problem još nije rešen zbog epidemije virusa korona, ali bi to trebalo da se dogodi do kraja godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.