Gradonačelnik Subotice: Pridržavajte se mera, u suprotnom biće još restriktivnije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2020, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Subotice: Pridržavajte se mera, u suprotnom biće još restriktivnije

Na teritoriji Subotice, zbog poštovanja mera za sprečavanje širenja virusa korona, zatvorene su pijace, zabranjeno je kretanje u parkovima, zatvoreni su tržni centri, kafići, restorani, teretane, obustavljen je javni prevoz, a trenutno funkcioniše samo dostava hrane, izjavio je danas gradonačelnik Bogdan Laban.

Laban, koji je i predsednik Gradskog štaba za vanredne situacije, istakao je da su takve mere morale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se uvedu jer "savest građana nije bila ista kod svih".

Laban je opet apelovao na Subotičane da se pridržavaju mera jer će u suprotnom, kako je rekao, za dobrobit svih, one biti još restriktivnije.

"Ostanite u svojim kućama da bismo sačuvali život. Što budemo disciplinovaniji, brže ćemo izaći iz ove situacije“, istakao je Laban.

Navodeći da se može očekivati porast broja građana koji se testiraju i koji su u izolaciji, on je apelovao na solidarnost i zamolio sugrađane da ne šire neproverene informacije i sadržaje putem društvenih mreža i na taj način šire paniku.

Govoreći o radu kol centra za pomoć starijima od 65 godina, Laban je kazao da dobro funkcioniše i da su od trenutka uspostavljanja kol centra primili oko 1.100 poziva.

"Broj zahteva za pomoć upućen ka volonterima sa jučerašnjim danom je 355, rade dve smene operatera a najčešći i gotovo jedini zahtevi su za dostavom osnovnih namirnica, lekova i kućne hemije. Oko 60 odsto poziva su informativnog karaktera, odnosno bez potrebe angažovanja volontera“, kazao je Laban.

Ističući da se ne sme dozvoliti da se u Srbiji dešava ono što se dogodilo u Italiji i Španiji, Laban je zamolio građanje da poštuju odluke o zabrani kretanja.

"Bilo je par neodgovornih pojedinaca, ali policija je pravovremeno reagovala i oni su, shodno odlukama Vlade, procesuirani. Pozivam sve građane da poštuju preporuku lekara i da čuvaju svoje zdravlje. U slučaju kršenja mera Vlade, država će reagovati i primenjivati sve mere i odluke koje je donela jer one nisu usmerene na demonstraciju sile nego da bismo sačuvali živote i zdravlje svih nas“, zaključio je Laban.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.