Gradonačelnik Beograda: Sve se svodi na dve mere

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 07:35

Gradonačelnik Beograda: Sve se svodi na dve mere

Beograd -- Gradonačelnik Beograda izjavio da je cilj donošenja novih mera u suzbijanju pandemije virusa korona u stvari poštovanje fizičke distance, kao i nošenje maski.

"Sve mere se svode na dve mere - nošenje maski i držanje distance. I kroz nove mere mi redefinišemo kako da te dve najvažnije mere sprovodimo", istakao je Zoran Radojičić za RTS.

Od danas, podsetio je gradonačelnik, stupa na snagu obaveza nošenja maski u zatvorenim prostorima, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na otvorenim, tamo gde nije moguće obezbediti distancu od najmanje jednog i po metra.

Takođe, zabranjeno je okupljanje više od 10 ljudi u zatvorenim i otvorenim javnim prostorima.

On je naveo da veliki gradovi, poput Beograda, jesu u najvećem riziku kada je u pitanju epidemija, ali da je striktno sprovođenje mera svakako stavlja pod kontrolu.

Prema njegovim rečima, javne gradske službe - gradski prevoz, zelenilo, čistoća, vodovod, čine sve da život u glavnom gradu normalno teče bez obzira na tešku epidemiološku situaciju.

Kaže da sa Republičkim kriznim štabom i ministarstvom zdravlja, koji su nadležni za domove zdravlja i sve zdravstvene institucije na teritoriji grada, postoji koordinacija na dnevnom nivou kako bi se mere i odluke sprovodile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.