Gornji Milanovac: Svakodnevni silazak rudara s maskama u jamu

Izvor: RTS, 08.Apr.2020, 15:56

Gornji Milanovac: Svakodnevni silazak rudara s maskama u jamu

Zbog širenja virusa kovid 19 na svetskom tržištu pale su cene metala, transport je otežan kao i kvalitet poslovanja, tvrde u Rudniku na istoimenoj planini kod Gornjeg Milanovca. Ipak, uz primenu paketa mera prevencija i zaštite na radu, svakodnevno silaze u jamu rudnika, a zaposlili su i osam novih pomoćnih radnika.
Već pojavom koronavirusa u Kini započeli su i problemi u industriji obojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << metala. Vrlo brzo, teška situacija osetila se i na lokalnom nivou.


„Došlo je do strmoglavog pada obojenih metala, olova, cinka, bakre, a nažalost i srebra, što je naš glavni finansijski element. Posle toga, kad je vanredno stanje uvedeno kod nas, to je rezultiralo teškoćama u transportu i nabavci repromaterijala, kao i u transportu gotovih proizvoda“, kaže Aco Ilić, direktor preduzeća „Rudnik i flotacija“ d. o. o.
Ipak, u rudniku kod Gornjeg Milanovca uspevaju da se izbore, a prioritet je, kažu, sačuvati zdavlje radnika. Preduzeli su sve potrebne mere, a žele da sačuvaju i više od 470 radnih mesta. Među zaposlenima su i radnici iz Makedonije, koje radno mesto čeka po završetku vanrednog stanja.
„Većina njih je otišla, a na njihovo mesto mi smo primili nove pomoćnike, tako da je od 15. marta do danas primljeno osam pomoćnih radnika. Trebaće još verovatno tri do četiri radnika“, dodaje direktor Ilić.
Očuvanje zdravlja zaposlenih, proširenje proizvodnje i zapošljavanje dodatnog broja ljudi glavni su ciljevi ovog preduzeća, zato je i u vanrednom stanju otvoren konkurs za prijem novih radnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.